Hlavní obsah

Od nahých fotek až do Bílého domu! Tohle je první dáma USA

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejatraktivnějších prvních dam slaví! Melanii Trumpové, manželce amerického prezidenta Donalda Trumpa, je dnes 48 let. Jaká byla její cesta, při které se nestyděla odhodit ani svršky, ze slovinského městečka až do Bílého domu?

Článek

Příběh Melanie Trumpové v lecčem připomíná pohádku – jak dívka z malého slovinského městečka ke štěstí přišla. Snad jen ten krásný princ trochu chybí. Ale možná má Donald Trump (71) alespoň sexy mozek.

Úspěšná modelka

Melania Trumpová vyrůstala v městečku Sevnice, které se nachází na území dnešního Slovinska. Její matka pracovala jako krejčová, a vztah k módnímu světu si tak Melania budovala už odmalička. Z hnízda vyletěla v patnácti letech, kdy nastoupila na střední školu designu a fotografování.

Foto: Profimedia.cz

Během své modelingové kariéry nafotila Melania i aktyFoto: Profimedia.cz

Ve studiu chtěla pokračovat i dál, ale odhodlání jí dlouho nevydrželo. Na Lublaňské univerzitě, kde si zvolila obor návrhářství a architektura, strávila jen jeden rok. Zlákal ji totiž svět modelingu, a tak se osmnáctiletá Melania vydala do světa. A rozhodně nebyla nějakou druhořadou manekýnou. Naopak slavila úspěchy. Navázala spolupráci s velkými módními domy v Miláně a Paříži a po přestěhování do New Yorku se objevila na obálkách mnoha luxusních magazínů.

První dáma

Foto: Profimedia.cz

Melania je velkou milovnicí módy. Na inauguraci svého manžela zvolila podobný kostýmek jako Jackie KennedyFoto: Profimedia.cz

Školu sice Melania nedokončila, ale cestování po světě jí nejspíš dalo mnohem víc, kromě bohatého manžela například také znalost jazyků. Hovoří dokonce šesti, kromě rodné slovinštiny umí srbochorvatsky, anglicky, francouzsky, italsky a německy.

Svého o 24 let staršího manžela potkala Melania na jednom z módních večírků v roce 1998. Těžko říct, čím ji tak okouzlil, ale letos pár oslaví už třinácté výročí svatby. Šaty značky Dior, které Melania oblékla na opuletní veselku, stály přes 200 000 dolarů. A za to už si postavíte pěkný rodinný domek.

Foto: Profimedia.cz

Ve svatební den Melania Trump doslova zářilaFoto: Profimedia.cz

Obětavá manželka i matka

Penězi tedy Melania rozhodně nešetří a vzhledem k pohádkovému bohatství svého muže ani nemá důvod. Co jí ale nelze upřít, je pozornost, kterou věnuje svému synovi. Ten dostal zajímavé jméno Barron (12). Místo, aby ho jako malého chlapce svěřila chůvě a užívala si peněz plnými doušky, rozhodla se stát matkou na plný úvazek. Čas strávený s dětmi je podle ní velmi důležitý.

Foto: Profimedia.cz

Melania věnuje hodně času svému synoviFoto: Profimedia.cz

Melanii je často vyčítáno, že na veřejnosti šetří úsměvy a na rozdíl od své předchůdkyně bývalé první dámy Michelle Obama (54) je tak trochu za ledovou královnu. Ale možná na to má právo.

Zatímco Michelle Obama má se svým manželem podle všeho velmi harmonický vztah, Melania si s Donaldem prožila své. V médiích se jedna po druhé objevují výpovědi údajných milenek Donalda Trumpa, a to, že je Melania po tom všem schopná vykonávat funkci první dámy a stát za svým mužem, je obdivuhodné. V posledních měsících se nicméně spekuluje o manželské krizi.

Foto: Profimedia.cz

I přes spekulace o manželské krizi Melania svého manžela všude doprovází a svědomitě si plní povinnosti první dámyFoto: Profimedia.cz

Je vám současná první dáma USA sympatická?

Reklama

Načítám