Hlavní obsah
3,0
(23)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Kuřecí vývar lze zpracovat různými způsoby. Dnešní recept vás možná inspiruje, jak si připravit vydatnou exotickou polévku plnou nudlí, masa a zeleniny.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 500 ml drůbežího vývaru
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 stroužky česneku
  • 3 cm čerstvého zázvoru
  • 1 stéblo citronové trávy
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 ks kuřecích prsou
  • 1 ks mrkve
  • 50 g cukrového hrášku
  • 150 g rýžových vlasových nudlí (bún)
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 ks čerstvá chilli paprička
  • 1 ks jarní cibulky
Článek

Postup

01.

Do kuřecího vývaru dejte vařit rozklepanou citronovou trávu (aby se z ní uvolnily chuť a aroma), celé stroužky česneku a na plátky nakrájený čerstvý zázvor. Přiklopené vařte asi 15 minut. Poté z vývaru odstraňte citronovou trávu a stroužky česneku.

02.

Mezitím si zvlášť připravte rýžové nudle dle návodu na obalu.

03.

Do ochuceného vývaru přidejte na nudličky nakrájenou mrkev a cukrový hrášek a jen krátce povařte. Přidejte natrhané uvařené kuřecí maso.

04.

Polévku dochuťte rybí omáčkou, limetkovou šťávou, kokosovým mlékem a chvilku vařte. Nakonec přisypte cukr. Polévku ochutnejte a případně dosolte.

05.

Uvařené rýžové nudle rozdělte do misek a zalijte hotovou polévkou. Každou porci posypejte nakrájenou chilli papričkou, jarní cibulkou a čerstvým koriandrem.

Foto: Svatava Vašková

Tuhle polévku si nebudete vařit pouze jednouFoto: Svatava Vašková

Podobné pikantní vydatné polévky zahřejí a zasytí. Máte-li rádi pokrmy v asijském stylu, bude vám chutnat pikantní hovězí polévka, vietnamská polévka pho anebo kari kapustová polévka s arašídy. A znáte recept na pravý ramen s naloženým vejcem?

Reklama

Načítám