Hlavní obsah

Pikantní kapustová polévka s arašídy

Hodnocení:
(4)
Foto: David Špingl
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Kapusta po asijsku se zázvorem, kari a buráky? Zkuste ji! Tato polévka je krásně hustá a zasytí vás díky fazolím a arašídům plných bílkovin.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 červená cibule
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička žluté kari pasty
  • 1 kapusta
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 1 plechovka bílých fazolí
  • 1 limetka
  • 100 g pražených nesolených arašídů
  • sůl
Článek

Postup

Krok 1: Na rozehřátém oleji nechte změknout najemno pokrájenou cibuli a nasekaný zázvor, přimíchejte plátky česneku a kari pastu, a už jen minutku prohřejte.

Krok 2: Do hrnce přidejte na proužky pokrájenou kapustu (při krájení myslete na to, aby se polévka dobře jedla a proužky tak byly spíš menší), zalijte litrem vody a drcenými rajčaty, osolte a povařte do změknutí.

Krok 3: Před koncem přidejte propláchnuté fazole a nasekané arašídy (já je nejdřív trochu promixovala tyčovým mixérem, aby se z části vytvořilo arašídové máslo a polévku tak i zahustilo). Dochuťte limetou a podávejte.

Máte rádi pikantní a ostrá jídla? Uvařte si poctivou fazolačku nebo čínskou polévku.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama