Hlavní obsah
3,3
(16)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Že milujete trhané maso? Pak musíte vyzkoušet tradiční čínské pikantní trhané kuřecí maso v červeném oleji. Toto jídlo můžete servírovat jako předkrm či jako lehčí hlavní chod například s rýží.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks kuřecích stehen
  • 1 lžička soli
Červený olej
  • 1 ks chilli papričky
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce červeného vína
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že si uvaříte v osolené vodě kuřecí stehna i s kůží doměkka, bude to trvat cca 30 minut podle velikosti stehen.

02.

Mezitím, co se vaří maso, si připravte červený olej. Chilli papričku nasekejte nožem na velmi drobné kousky a krátce provařte v oleji (cca 5 minut vaření). Po provaření nechejte směs alespoň 10 minut odpočívat při pokojové teplotě. 

03.

Jakmile je maso uvařené, zbavte jej kůže a pomocí 2 vidliček maso natrhejte na vlákna. 

04.

Natrhané maso zalijte připraveným odpočinutým olejem, přidejte sójovou omáčku, víno, pepř a hořčici.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Skvělý předkrm, který s rýží poslouží i jako obědFoto: Viktorie Hrazdílková

05.

Směs na závěr opatrně vidličkami promíchejte a nechejte v lednici odležet alespoň do druhého dne. Podávejte jako předkrm, například s čerstvým pečivem, nebo jako hlavní chod například s rýží.

Vyzkoušejte naše další asijské recepty, třeba thajské Pad Thai nebo populární kachnu s arašídovou omáčkou.

Reklama

Související témata:

Načítám