Hlavní obsah
3,3
(109)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Pokud jste si dali předsevzetí, že v tomto roce bude jíst zdravěji, zkuste do svého jídelníčku zařadit asijskou kuchyni. Je plná zeleniny. Ochutnejte dnes kousek asijského jídla a připravte si populární thajské Pad Thai.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Potřebujete
  • 1 ks kuřecích prsou
  • 1 ks vejce
  • 2 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 100 g bílého zelí
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce palmového cukru
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 hrst jarní cibulky
  • 1 hrst arašídů
  • 250 g rýžových nudlí
Článek

Postup

01.

Předvařte si rýžové nudle. Na 2 porce doporučujeme asi 250 g a vařit ve 2,5 litrech lehce osolené vody 3 až 4 minuty.

02.

Jednu ze dvou cibulí nakrájejte na malé kostičky a osmahněte na oleji do zlatova (smažte pomalu na mírnějším plamenu, aby byla křupavá). Smaženou cibuli pak dejte stranou.

03.

Mezitím, co se smaží cibule, nakrájejte další zeleninu – druhou cibuli, mrkev, zázvor, česnek a zelí na tenké plátky. Kuřecí prso nakrájejte na nudličky.

04.

Na pánev dejte olej a osmažte nejprve na nudličky nakrájené kuřecí prso. Následně přidejte vejce a krátce zarestujte spolu s masem. Dále přidejte zázvor, česnek, mrkev a cibuli. Až se orestuje i zelenina (trvá to asi 2 minuty), přidejte předvařené rýžové nudle. 

05.

Následně směs dochuťte lžící palmového oleje, sójovou omáčkou, rybí omáčkou a arašídovým máslem. Thajské nudle podávejte s nasekanou čerstvou jarní cibulkou, arašídy a smaženou cibulkou.

Vyzkoušejte další asijská jídla, třeba thajské kari nebo oblíbené chow mein nudle.

Související témata:

Načítám