Hlavní obsah

Autobusem zdarma přímo do muzea

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Objevujte tajemství země na Nilu...Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Vaší ideální představou víkendu stráveného s rodinnou není celodenní pobyt v nákupním centru? Tak máme tip právě pro vás! V sobotu vypraví pražský Dopravní podnik speciální autobusovou Cool tour linku, která vás zdarma dopraví na expozice po třech pražských muzeích.

Článek

V sobotu 10. ledna bude v provozu v pořadí již 16. autobusová linka, která pravidelně každý měsíc přepravuje návštěvníky pražských muzeí mezi jednotlivými expozicemi. Lednový výběr tří výstav nese název Horizonty minulosti a světové kultury.

Jednou ze zastávek je Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur. Zde mohou návštěvníci zhlédnout unikátní soubor bezmála 300 sbírkových předmětů a fotografií pocházejících z tajuplné země na Nilu.

Druhým zastavením je Národní galerie v Praze a v ní vzácná výstava grafických prací Pabla Picassa z let 1904 - 1905. Grafiky inspirované prostředím cirkusů Barcelony a Paříže pocházejí z pařížské Galerie Ambroise Vollarda.

Foto: Muzeum hl. m. Prahy

Jelení příkop před 100 letyFoto: Muzeum hl. m. Prahy

Třetí možností je pro Pražany jistě zajímavá expozice Muzea hlavního města Prahy. Ta nabízí fotografie Prahy a jejich o sto let starší „sestry". Dvojice černobílých fotografií byly vždy pořízeny ze stejných stanovišť. Návštěvník tak může porovnat, jak vypadaly pražské ulice před sto lety a jak vypadají dnes.

Akce probíhá od 10 do 17 hodin. Autobusy č. 777 projíždějí zastávkami Staroměstská, Florenc a Veletržní palác v intervalech po 20 minutách. Můžete si také vyzvednout Cool tour pas a za každou návštěvu expozice získat razítko. Po předložení pasu s alespoň jedním razítkem dostanete 50% slevu na vstup.

Reklama

Související témata:

Načítám