Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: MM

Foto: MM

Aktualizováno

Pro milovníky mletého masa jsme si dnes nachystali další skvělý recept! Tentokrát se jedná o ježky z masa a rýže z kuchařky Marie Sandtnerové, které překvapí nejen svým vzhledem, ale i chutí. Takže neváhejte a ochutnejte s námi!

30 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
  • 500 g vepřové plece
  • 500 g hovězí květové špičky
  • 100 g slaniny
  • 120 g rýže
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička soli
  • 30 g cibule
  • 130 ml hovězího vývaru
  • 130 ml bílého vína
  • 250 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce sádla
Článek

Postup

01.

Obě masa umelte, nebo kupte rovnou mleté. Smíchejte s uvařenou rýží, nakrájenou slaninou, kořením a jemně pokrájenou cibulí.

Foto: MM

Směs mletého masa dnes běžně koupíte v obchodechFoto: MM

Foto: MM

Hmota bude držet pohromadě i bez strouhankyFoto: MM

Foto: MM

Ani cibule nesmí chybětFoto: MM

02.

Rukama namočenýma ve vlažné vodě vytvořte z masa stejně velké kuličky. Ve větším kastrolu, nebo v pekáčku rozpusťte sádlo a všechny kuličky do něj vyskládejte.

Foto: MM

Z hmoty tvarujte menší kuličkyFoto: MM

Foto: MM

Za 10 minut máte hotovoFoto: MM

03.

Smíchejte smetanu, víno, vývar a maso podlijte. Pečte cca 45 minut. Během pečení občas přelijte šťávou.

Jako příloha by se jistě hodila dušená rýže nebo jenom chléb. Určitě by totiž byla škoda nevyužít tu skvělou šťávu, která pod masem vznikla z výpeku, sádla, vína, vývaru a smetany!

Foto: MM

Ježky pravidelně podlévejte vínemFoto: MM

Foto: MM

Kuličky obalte i ve smetaněFoto: MM

Foto: MM

Pečte v troubě podlité vývaremFoto: MM

Reklama

Související témata:

Načítám