Hlavní obsah
4,3
(4)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Milujete chuť léta v podobě čerstvých jahod? Pojďte si je společně užít ve formě lahodného koláče! Tenhle barevný nikdo neodmítne.

30 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Spodní vrstva
  • 100 g másla
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 250 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 6 lžic kakaa
  • 300 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru krupice
Prostřední vrstva
  • 200 ml mléka
  • 750 g měkkého tvarohu
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 500 g čerstvých jahod
Horní vrstva
  • 3 ks vejce
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 200 g polohrubé mouky
  • 300 ml mléka
  • 200 g cukru krupice
  • 100 ml oleje
Článek

Postup

01.

Začněte spodním těstem. Máslo nechte rozpustit a smíchejte ho s mlékem, vejcem a cukrem. Poté přidejte ostatní ingredience a ručním šlehačem vypracujte tužší těsto. To rozprostřete na vymazaný a moukou vysypaný pekáč.

02.

Pak smíchejte ingredience (kromě jahod) na prostřední vrstvu a směsí potřete spodní vrstvu.

03.

Jahody omyjte, očistěte, pokrájejte a rozprostřete rovnoměrně po předchozí vrstvě. Pak už zbývá jen ta poslední.

04.

Oddělte žloutky od bílků, žloutky smíchejte s cukrem, přidejte mléko, mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků. Třetí (podstatně tekutější) hmotou polijte předchozí vrstvy a dejte na 50 minut péct do trouby při 180 stupních.

Pokud si na zahrádce či okně pěstujete jahody, přečtěte si, jak se o ně starat, abyste sklidili sladké plody.

Reklama

Související témata:

Načítám