Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Noky se špenátem je klasika. Zkuste ji dnes udělat jinak, do těsta na noky přidejte bazalku a podávejte je s orestovanými mandličkami.

45 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g brambor
  • 1 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 300 g listového špenátu
  • 1 lžička soli
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
K dokončení
  • 100 g mandlových lupínků
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte v osolené vodě, ještě vlažné oloupejte a najemno nastrouhejte na vál. Doprostřed vyklepněte vejce a pomalu zapracujte prosátou mouku, špetku soli  a jemně nasekanou bazalku. Z těsta vytvořte válečky a nakrájejte je na kousky, dlouhé přibližně 3 cm. 

02.

V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vložte do ní noky a jakmile vyplavou nahoru, jsou hotové. V pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém prohoďte špenát spolu s utřeným česnekem, přidejte podle potřeby trochu  vody a osolte.

03.

Ve druhé pánvi orestujte plátky mandlí. Bazalkové gnocchi promíchejte se špenátem a posypte mandlemi.

Načítám