Hlavní obsah

Beauty kufřík: Tyhle věci se vám budou na dovolené hodit

Foto: Maria Rom, Shutterstock.com

Foto: Maria Rom, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Období dovolených se blíží a s ním i rozhodování, co si zabalit do kufru. Tentokrát jsme to promysleli za vás a vy si už můžete jen odškrtávat. Co by vám nemělo chybět, pokud se chystáte k moři?

Článek

Jak mít s sebou na dovolenou u moře všechno, co potřebujete v oblasti kosmetiky, ale nepřekročit váhový limit kufru? Často se to zdá jako oříšek, ale s naším chytrým přehledem se sbalíte jedna dvě. Co rozhodně nenechávat doma a u čeho se vám vyplatí koupit cestovní balení?

Skladná žiletka

Bez žiletky nevyjíždíme nikam, to asi nemusíme dlouze vysvětlovat. Pořiďte si skladné holítko, které obsahuje všechno, co potřebujete, nebo alespoň hlavice, které na sobě mají gelové pásky, abyste s sebou nemusely tahat holicí pěnu.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Cestovní holítko 3 v 1 Sphynx, 420 Kč, najdete v něm sprej, mýdlo na holení a žiletku, hodí se pro chvíle, kdy nemáte přístup k vodě; Náhradní břity Gillette Venus Breeze, 300 Kč, vedle břitů mají hlavice gelový pásek, díky kterému žiletka po kůži skvěle kloužeFoto: Archiv firem

Vlhčené ubrousky

Odličovat se dlouhodobě s vlhčenými ubrousky není pro pleť příliš dobré (víte, jak se správně odličovat?). Jsou určeny pro chvíle, kdy potřebujete ušetřit místo v kufru nebo nemáte přístup k vodě. S jejich výběrem si dejte záležet – zhodnoťte váš typ pleti a také se přesvědčte, že je můžete použít i k odlíčení očí.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Čisticí ubrousky s koloidním stříbrem N-Medical Royal Wipes, 499 Kč, jsou balené samostatně a hojí akné, opary, drobná poranění a snese je i velmi citlivá pleť, koupíte v lékárnách; Čisticí ubrousky Sephora, 180 Kč, z jedné strany jsou hebké, z druhé hrubší, takže kromě odlíčení make-upu umí i peelingFoto: Archiv firem

UV sprej na vlasy s olejem

V létě je třeba se o vlasy, zvlášť ty barvené, pořádně starat. K tomu vám poslouží nejrůznější spreje pro dodání textury nebo hydratace v podobě olejíčku, které mají i UV ochranu (jak se starat o blond vlasy v létě).

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Hydratační olej na vlasy a vlasovou pokožku Nuxe, 328 Kč, vlasy vyživuje, vyhlazuje a chrání před UV zářením; Ochranný sprej na vlasy L’Oréal Professionnel, 618 Kč, oba spreje aplikujte do délek před pobytem venkuFoto: Archiv firem

Hydratační krém

Na dovolenou si nezapomeňte vzít i dobrý hydratační krém, který po celém dni na slunci vaše pleť dozajista ocení. Hledejte ty, která mají i zklidňující a regenerační schopnosti.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Univerzální krém na tělo i obličej Weleda Skin Food, 249 Kč, hydratuje a pomáhá kůži regenerovat. Levandulový krém Nobilis Tilia, 279 Kč, obsahuje aloe vera pro regeneraci a zklidnění pletiFoto: Archiv firem

Tónovaný opalovací krém na obličej

Na obličej se vyplatí používat opalovací krémy určené jen na tuto partii. Často je seženete v nemastné variantě, takže se dobře vstřebávají, a některé mají schopnost tónovat, a tak fungují jako BB krémy, jen s tím rozdílem, že mají vyšší UV faktor.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Ochranný tónovaný fluid pro smíšenou až mastnou pleť Bioderma Photoderm Nude Touch SPF 50+, cena okolo 600 Kč, koupíte v lékárnách; Ochranný tónovaný gel + make-up Heliocare 360° SPF 50+, 649 KčFoto: Archiv firem

Savé papírky

Položka, která vám příliš místa nezabere, ale skvěle poslouží, jsou savé papírky. Dokážou z pleti odstranit přebytečný maz a zmatnit ji. Můžete je používat během dne i přes make-up, a fungují líp než pudr, který maz jen zamaskuje.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Matující papírky Cettua, 99 Kč; Matující papírky Yves Rocher, 139 KčFoto: Archiv firem

Bronzer

Co nejvíc podtrhne opálení? Bronzující perly. Můžete je štětcem velmi lehoučce nanést na celý obličej, ale soustřeďte se hlavně na místa, kam patří bronzer a rozjasňovač, tedy pod lícní kosti, na ně, okolo čela, na nos a pod čelisti.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Pudrové perly Dermacol, 299 Kč; Bronzové perly Avon, 379 KčFoto: Archiv firem

Mlha ve spreji

Blahodárná voda ve spreji vás nejen osvěží ve vedrech, ale zároveň je to první pomoc pro dehydratovanou pokožku. Sprej s termální vodou se vyplatí mít i v práci, kde vám obličej vysušuje klimatizace.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Termální voda Jonzac, 199 Kč, prodává Country Life; Termální voda La Roche Posay, 199 KčFoto: Archiv firem

Cestovní šampon

Šampon a kondicionér jsou nepostradatelnou dvojkou i na dovolené. Přendejte si část do menších cestovních nádobek, které koupíte v drogeriích nebo na spoustě e-shopů. Rozhodně se neodbývejte jen šamponem, po dni na sluníčku a ve slané nebo chlorované vodě si vlasy zaslouží i dávku kondicionéru. Přibalte si i zmenšeninu suchého šamponu – pro všechny případy. Taková miniatura se hodí i do kabelky, když během dne potřebujete osvěžit vlasy a dodat jim objem.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Suchý šampon Merci Handy, 130 Kč, prodává Sephora; Suchý šampon Douglas, 49 Kč Foto: Archiv firem

Voděodolná řasenka

Horko, voda, vlhko, to je výzva pro voděodolnou řasenku. Jediná nevýhoda je jen její náročnější odličování. Zkuste ty řasenky, které vydrží nástrahy horkých dní, ale dolů je sundáte jen teplou vodou.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Řasenka Maybelline Snapscara, 200 Kč; Řasenka Oriflame The ONE, 299 KčFoto: Archiv firem

Víte, v jakém znamení je narozený ten, s kým jedete na dovolenou? Mohla by vás totiž čekat dovolená hrůzy!

Načítám