Hlavní obsah

Dovolená hrůzy: Lvy neberte pod stan, Berani nesnáší válení

Foto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Foto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Prázdniny se blíží a s nimi i čas dovolených. Chystáte se někam vyrazit s kamarády nebo drahou polovičkou? Plánujete výlet jako překvapení? Poradíme vám, co s jednotlivými znameními rozhodně nepodnikat.

Článek

Někdo má rád hory, někdo moře, jinému je nejlíp doma na zahradě a o prázdninách se nikam nehrne. Snad každý má ale v hlavě nějaký hororový scénář, kterému by se chtěl vyhnout. Jak vypadají nejhorší dovolené pro jednotlivá znamení? Jakým překvapením jim rozhodně radost neuděláte?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou mírně hyperaktivní jedinci, takže asi nejhorší představou pro ně jsou prázdniny na jednom místě strávené válením – ať už u rybníka, nebo u moře. Příliš dlouhá doba nicnedělání a Berani buď ztratí vůli k životu, nebo jim přeskočí. Jejich odpočinek musí být aktivní. Žádné dlouhé masáže a pomalé procházky a rozhodně ne každoroční výlet na stejné místo. Chce to dobrodružství a akci.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci špatně snášejí improvizaci a neradi mění plány na poslední chvíli. Last minute zájezdy pro ně většinou nepřichází v úvahu, zabalit se na poslední chvíli a frčet na letiště uprostřed pracovního týdne, kdo to kdy viděl! Kromě toho je pro ně velmi důležitou složkou relaxu strava. Hororovým scénářem je pro ně možnost, že přijedou někam, kde vaří příšerná jídla, a oni si nebudou moci užít tradiční prázdninové debužírování.

Foto: sebra, Shutterstock.com

Last minute není nic pro Býka. I na balení potřebuje dost časuFoto: sebra, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Pokud chcete vytočit Blížence, odvezte je samotné někam do pustiny. Takovou dovolenou si rozhodně neužijí, protože potřebují k životu společnost druhých, možnost pořádně si popovídat a zjistit nejnovější drby. Také si mnohem víc než romantiku ve dvou užijí zábavu v partě. Stejně jako Berany je nudí opakované cesty na jedno místo.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Jestli chcete Raka znechutit, naplánujte mu prázdniny adrenalinově. Bungee jumping nebo skákání s padákem? Raci tohle podle nich nesmyslné riskování nesnášejí. Kromě toho se je taky nesnažte překvapit tím, že je pozvete na dovolenou bez dětí. Pro Raky je rodina vším a představa, že by měli odpočívat bez nich, je pro ně nepředstavitelná.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi milují luxus, pohodlí a hýčkání. Zvláště o prázdninách mají pocit, že si malé vyhození z kopýtka zaslouží. Pokud je tedy chcete naštvat, vyrazte s nimi někam na skautský tábor bez vody a elektřiny nebo na dlouhý pochoďák. Lvi, když chtějí odpočívat, chtějí to dělat stylově. Dopřejte jim luxus a ne kadibudku a ledový potok.

Foto: De Repente, Shutterstock.com

Lvice milují luxus a hýčkání, na cestování s batohem na zádech je moc neužijeFoto: De Repente, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Jak vypadá hororová dovolená pro Panny? Ráno jim zavoláte, že si mají zabalit do jednoho maličkého kufříku na tři týdny, všechno se přece dá koupit na místě. Panny spontánní cesty a rychlé improvizované výlety nesnáší. Na dovolené si užívají i všechno to, co jí předchází: plánování, nakupování průvodců, vybírání ubytování…

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou křehké květinky. Pokud jim tedy chcete zničit radost z volna, vezměte je s sebou někam do drsné přírody, kde budou denně chodit desítky kilometrů, nebo zdolávat stovkové vzdálenosti na kole, spát na zemi a o koupelnu se dělit s jinými. Váhy jsou ideálním adeptem na línou válecí dovolenou u moře, tak je nenuťte podávat nějaké výkony.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Jestli si někdo umí užít klid a samotu, jsou to Štíři. Pokud jim tedy chcete pokazit prázdniny, vezměte je do tepajícího velkoměsta. Donuťte je trávit večery na diskotékách a přes den je protáhněte nejrušnějšími místy, kde se stojí fronty i na odpadkový koš. Zkrátka, postarejte se o to, aby jim byla pořád v patách tlupa lidí a bude to pro ně opravdová noční můra.

Foto: Vitalii Matokha, Shutterstock.com

Chcete se pomstít Štírovi? Vezměte ho do města Foto: Vitalii Matokha, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci si nadevše cení svojí svobody a v srdci zůstávají navždy dětmi. Pokud je tedy chcete roztrpčit, vyberte pro ně takovou dovolenou, kterou byste jako děti nesnášeli. Dlouhé jízdy autobusem, kde průvodce vykládá historické detaily naprosto všeho polezou Střelci krkem. Zvlášť o prázdninách nechce respektovat žádná pravidla.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi mají často nějakou „svoji“ destinaci, kam jezdí každé léto, ať už je to babiččina chalupa, nebo přímořské letovisko. Jestli je chcete rozhodit, prostě jejich plány změňte. A opravdu jim zkazíte náladu, pokud to navíc pojmete zážitkově a budete je nutit jezdit na čtyřkolkách, na kterých nikdy neseděli. Pokud totiž Kozoroha dotlačíte do neznámé situace, rozhodně si ani za mák si neodpočine.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Jestli chcete Vodnáře unudit k smrti, zavřete ho v nějakém luxusním rekreačním komplexu, kde se celý den nebude muset zvednout z lehátka. Vodnáři jsou objevitelé a inovátoři. Když je necháte jen tak nudně relaxovat, upadnou do letargie. Přidejte navrch povinné seznamovací aktivity na hotelových večerech a máte tu pravé Vodnářské peklo.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby si nejvíc odpočinou v přírodě, potřebují si oddechnout od neustálého lidského kontaktu. Pokud jim tedy chcete zkazit prázdniny, vezměte je někam s hlučnou a velkou partou lidí, které sotva znají. Stejně tak si Ryby dovolenou moc neužijí, pokud ji budou muset naplánovat – z vrozené ohleduplnosti se nesnadno rozhodují a budou mnohem šťastnější, když itinerář dáte dohromady místo nich.

Jak vypadá vaše hororová dovolená?

Reklama