Hlavní obsah

Berani jsou skrblíci, Vahám často hrozí dluhy. A co vy?

Foto: plantic, Shutterstock.com

Foto: plantic, Shutterstock.com

Reklama

Umíte peníze pořádně roztočit, nebo vám dělá potěšení sledovat rostoucí částku na výpisu z účtu? I to, jaký máte vztah k penězům a jak s nimi hospodaříte, prý ovlivňují hvězdy, tedy znamení, v němž jste narozeni.

Článek

Které znamení je rozhazovačné, kdo je naopak skrblík a od koho se dočkáte i honosných dárků? Právě to naznačují hvězdy a znamení horoskopu. Najdete se v tom svém?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani mohou být pěkní škudlilové – šetřit je jejich koníčkem, rádi se kochají představou, kolik se jim schovává na účtu. I když mají naspořeno opravdu hodně, na jejich životě se to moc neprojeví. Investují do sebe málo a nedopřávají si žádný velký nadstandard. Nedají si moc poradit ohledně investic. Jen tak peníze nepůjčují a běda, kdyby se někdo opozdil se splátkou. Kdo to s nimi umí, dobře situaci podá a dokáže tak udělat z Berana hrdinu, může se dočkat finančních darů či výpomoci.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Ačkoli jsou Býci většinou představováni jako materialisté, kteří se ženou za penězi, věcmi a požitky, mohou mít k financím i velmi volný vztah – a to v tom smyslu, že když je mají, klidně se o ně podělí. Pro Býka není problém přispívat na charitu a podarovat potřebné. Na druhou stranu má sklon i k nepříliš uváženým půjčkám a velmi se mu vyplatí, když si pořídí někoho, kdo ho oblastí financí trochu provede. Je ovšem pravda, že Býci mají rádi krásné věci a jsou požitkáři, takže se nebojí utrácet dost peněz i za tyto radůstky.

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

I šetřivý Beran vám půjčí, když ho šikovně motivujeteFoto: LightField Studios, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci mají peníze rádi – a peníze mají rády je. Proto je pro ně vhodnou profesní sférou bankovnictví a finanční poradenství. Většinou nepracují výhradně kvůli výplatě, práce je musí alespoň trochu naplňovat. Peníze k nim během života občas přicházejí tak nějak samy – ve formě dědictví, dobře situovaného partnera, výhry… Přesto je nepravděpodobné, že je dobré zajištění zkazí a změní povahově. Blíženci dokážou vyjít s částkou, kterou mají k dispozici, a dovedou si nastřádat, kdyby se nedařilo.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Od Raka často uslyšíte, že nemá peníze, že si nemůže dovolit utrácet. Ale vždy má někde něco schováno. Když peníze opravdu dojdou a rodině hrozí krize, odněkud vytáhne „užmoulanou“ pětistovku a zachrání situaci… A můžete si být jistí, že má někde ještě hodně dobře schovanou nejméně další tisícovku. Rakům se hodí finanční poradce nebo někdo, kdo je naučí lépe rozmýšlet investice a zhodnotí ušetřené peníze. Má-li Rak peněz opravdu dostatek, umí se rozdělit a přispět například i na charitu.

Lev (23. 7. – 23. 8.)

Lev je král a král většinou o penězích nepřemýšlí. Lev umí většinou vydělat tolik, aby pokryl své náklady, ovšem také umí královsky utrácet a dostat se do finančních potíží. Moc nemyslí na horší časy, protože věří, že peníze vždy zajistí. Rád obdarovává ty, které miluje. Zrozenci ve Lvu by nejraději ovládali rodinný rozpočet – pak by však měli mít k ruce poradce, který dohlédne, aby jejich investice byly opravdu výhodné a reálné. Vidina velkého zisku totiž může Lvy zaslepit a vehnat do nebezpečných obchodů.

Foto: Bobex-73, Shutterstock.com

Lvi moc rádi pořizují dárečky svým blízkýmFoto: Bobex-73, Shutterstock.com

Panna (24. 8. – 22. 9.)

Panny mají k penězům poměrně střízlivý vztah. Dovedou je vydělat, moc neutrácejí za zbytečnosti ani rozmary, rozumně investují a myslí na zadní kolečka, takže mívají našetřeno. Neuspějete u nich s nabídkou rizikových, byť v případě úspěchu výnosných investic. Raději jdou krůček po krůčku k jistotě. Když se dostanou do finančních potíží, což nebývá často a většinou ne vlastní vinou, dovedou se z nich rozumně dostat a dbají, aby to nebylo nic fatálního. Moc rády nepůjčují, ale nejsou lakomé. Když vidí někoho v nouzi, neváhají pomoci.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy s penězi zacházejí docela neuváženě. Jsou impulzivní, rozhodují se rychle a snadno podlehnou momentální náladě či se nechají strhnout i nepříliš jistou investicí. Nedělá jim problém plnit si bláznivé sny, takže jsou schopné utrácet nad své možnosti. Není tedy výjimkou, že se zadluží. Když peníze mají, dopřávají si – Váhy milují cestování a klidně si zaplatí luxusní dovolenou. Potřebují nad sebou dohled, aby tuhle svou stránku trochu zmírnily a naučily se být uvážlivější – je však třeba uznat, že takové vedení přijímají a velmi se snaží mu naslouchat.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři si do svých věcí moc mluvit nedají – a platí to i o financích. Většinou přesně vědí, čeho chtějí dosáhnout, a jdou si za tím. Jestliže potřebují našetřit, dovedou se velmi uskromnit. Jako správci rodinné kasy mohou působit až jako lakomci, ale je to většinou proto, že pak chtějí investovat do něčeho, co jim přijde zásadní. Nebývají nároční a nepotřebují žít v luxusu. Na druhou stranu: pokud mají svůj koníček, investují do něj cokoli. Štíři se opravdu jen málokdy pustí do neuvážených investic, které by končily finančními nesnázemi.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci umějí peníze vydělat, protože bývají velmi snaživí pracanti. Stejně tak je ale dokážou utratit – hlavně za rodinu, cestování, koníčky nebo své libůstky. Střelce nachytáte na různé slevové akce nebo mimořádné nabídky – když má zrovna peníze, snadno jim podlehne. Rád dělá radost sobě i nejbližším, ale kdybyste chtěli půjčku, asi neuspějete. Jejich práce – jejich peníze – jejich radost, tak by se dalo shrnout finanční přesvědčení Střelců. Nebojí se investovat a také spořit, pokud jde o vylepšování jejich domova.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Jako zemské znamení potřebuje mít Kozoroh jistotu – a k té patří i úspory. Lidé ve znamení Kozoroha neutrácejí zbytečně, mají rádi přehled o penězích a moc nevěří moderním vymyšlenostem, jako jsou internetové banky a podobně. Nejraději platí hotově, i když mají kartu. Většinou tiše spoří, aby potom, když rodina či partner potřebuje, vytáhli trumf v podobě potřebné částky. Neradi si půjčují nebo kupují na splátky. Nevěří moc ani na možné výhry v loterii, takže si jen tak nevsadí.

Foto: Eakachai Leesin, Shutterstock.com

Kozoroh není žádný lakomec, ale zodpovědně šetří, aby nakonec všechny překvapilFoto: Eakachai Leesin, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou nezávislí a mají netradiční nápady – ovšem někdy i netradiční vztah k penězům. Nejsou skrblíci, ale dvakrát si rozmyslí, mají-li něco opravdu koupit. Když však po něčem zatouží, pak se nebojí pořídit si to nejkvalitnější, na co mají. Najdou-li si práci, kde uplatní svou kreativitu, většinou se prosadí a dosáhnou i zajímavého ohodnocení. Ani to je nedovede k systematickému přístupu a plánování investic – jsou spíš chaotičtější. Vyhovuje jim, když se o ně někdo postará, ale také rádi dělají radost lidem, které milují. Je pro ně praktické mít poradce v oblasti investic.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby peníze moc neřeší. Ideální stav pro ně je, když dávají do společného sáčku, s nímž pak hospodaří partner – nebo někdo, komu věří, ale na koho mají „páky“, pokud chtějí prosadit nákup něčeho, co je podle nich zapotřebí. Ryby pamatují na děti i vnoučata – nehledí na korunu, když se starají v rámci rodiny. Dovedou se přizpůsobit množství peněz, s nímž musejí vyjít, a většinou nemají potřebu si půjčovat. Jsou schopné si stanovit „strop“, který zásadně nepřekračují.

Jak to vidí astrologové?

Z horoskopu podle dne a hodiny narození lze usuzovat, jak umí člověk vydělávat peníze i zda k nim přijde z cizích zdrojů. „Sledujeme takzvané domy čili sektory v horoskopu. Důležité je postavení Venuše a Jupitera zejména vůči Slunci a Saturnu a jejich vzájemné aspekty. V případě velkých investic je také důležité správné načasování. Ostatně znalost nebeských cyklů umožnila zbohatnutí už v dobách před Kristem: například Aristoteles popisuje příběh Thaleta z Milétu, který využíval svých znalostí nebeských cyklů k předpovídání úrody oliv a vydělával na pronájmu olivových lisů. Proč nevyužít astrologii i dnes – pro zahájení velkých projektů ji využívají světově proslulé aukční síně, burzovní makléři i filmoví producenti,“ říká astroložka Naďa Šmídová, jejíž horoskopy znáte z našeho webu.

O komentář jsme požádali i astrologa Milana Gelnara. Na svém webu Hvězdnou cestou pořádá ankety, které se týkají i vztahu k penězům. „Mezi znamení, která mají nejhlouběji do kapsy, patří Blíženci, Raci a Štíři – ovšem otázka je, zda ve vás ten pocit nechtějí Raci a Štíři jen vzbudit, aby se nemuseli dělit. Mezi nejbohatší patří naopak Kozorozi, Vodnáři a Berani,“ komentuje Milan Gelnar a dodává: „Podle ankety je nejlakotnější znamení Kozoroh, na druhém místě jsou Panny a za nimi Býci. Zemská znamení Panny, Býci a Kozorozi pracují s realitou a chtějí mít své jisté.“

Tak co, našli jste se v charakteristice svého znamení?

Reklama

Související témata:

Načítám