Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

A je to tady. Kromě švestek a jablek už jsou konečně po roce zase k mání hrušky a my vám přinášíme recepty na ten nejlepší hruškový koláč s čokoládou.

Neuvedeno
Příprava
35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
24 cm průměr formy
Koláč
  • 1 kousek másla
    7
  • 3 ks hrušek
  • 85 g lískových oříšků
    8
  • 3 ks vejce
    3
  • 1 lžíce brandy
  • 85 g hořké čokolády
    7
  • 85 g třtinového cukru
  • 85 g másla
    7
Na vysypání formy
  • 1 lžíce cukru moučka
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Formu vymažte máslem a vysypte cukrem a troubu zapněte na 180 stupňů Celsia.

02.

V mikrovlnce nebo v parní lázni rozpusťte máslo a čokoládu a promíchejte, aby se vše spojilo a nechte vychladnout.

03.

V míse vyšlehejte cukr a žloutky do světlé husté pěny a vmíchejte ji spolu s mletými oříšky do čokoládovo-máslové hmoty. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a na dvakrát ho vmíchejte do těsta.

04.

Hrušky omyjte, oškrábejte, překrojte podélně na poloviny a zbavte jádřinců a dřevnatých vláken vedoucích od stopky.

05.

Těsto nalijte do formy a vedle sebe do něj zatlačte poloviny hrušek řezem dolů. Vložte do trouby a pečte asi 35 minut. Výsledný koláč je krásně křehký.

Související témata:

Načítám