Hlavní obsah

Neuvěřitelné sexuální rady z internetu: Lékaři z nich šílí!

Foto: THINKSTOCK

Hledáte rady týkající se sexu na anonymních internetových chatech? To nedělejte!Foto: THINKSTOCK

Reklama

Hrůzostrašná sexuální poradenství na internetu patří mezi běžný standard. Jaké špatné rady lze dostat, když v dobrém úmyslu požádáte o radu? Za některé názory a doporučení by se snad mělo i zavírat!

Článek

Místo kondomu se dá použít prázdný obal od brambůrek… Tahle rada je jen špičkou ledovce sexuálního poradenství, které je na internetu velmi populární. S jakými špatnými doporučeními jste se setkali vy? A spoléháte na rady laiků, kteří zaručeně ví, co dělat v postelových krizových situacích? Je jich jako máku!

Co když to neklouže?

„Moje partnerka je při sexu věčně suchá jako poušť,“ stěžuje si jistý zakladatel diskusní otázky na nejmenovaném portále věnujícím se otázkám sexu a rozkoše s tím, že akutně potřebuje radu, jak svoji milenku „promazat“. Odpovědi jsou všelijaké, ale jedna z nich přece jen vyčnívá.

Hrůza z internetu: „To je jednoduché. Kup si v drogerii obyčejný mastný krém na obličej,“ radí jeden z účastníků fóra a popisuje svoji každodenní sexuální praxi. „Normálně si dám trochu na penis a rozetřu to, něco si nechám na prstech, a to pak zavedu partnerce dovnitř. Je fakt, že krém musíš pravidelně doplňovat, protože se poměrně rychle vstřebává, ale maže to jako nikdy,“ dělí se o svoji zkušenosti evidentně nezralý či neznalý (?) muž.

A důsledek? Vždyť do prostředí citlivé poševní sliznice patří jen lubrikanty a mazadla k tomu určená, jinak se může narušit! Jeho partnerka má svatou trpělivost a s velkou pravděpodobností i náběh na pořádný zánět…

Foto: THINKSTOCK

Když nebudete dodržovat správné hygienické návyky, skončíte v lepším případě v lékárněFoto: THINKSTOCK

Infekce a mužská nadílka

„Po milování, když jsem šla na záchod čurat, se u mě objevila pichlavá bolest. Okamžitě jsem otevřela internet a začala hledat informace k zánětu močových cest,“ popisuje jistá Amanda z Arizony, která přiznává, že nechtěla jít k lékaři, protože si myslela, že by to mohla utlumit v zárodku.

Hrůza z internetu: „Našla jsem web, na kterém se doporučovalo vyplavení bakterií sprchou. Zkusila jsem to, jenže o několik dnů později jsem skončila u svého gynekologa s pořádnými bolestmi a výtokem,“ popisuje Amanda.

Důsledek? Její lékař ji před výplachem sprchou důrazně varoval. Může totiž umýt všechny bakterie v pochvě, které skutečně chrání tělo před infekcemi. „Doktor tvrdil, že tímto způsobem si některé slečny vymývají i sperma z pochvy v naději, že neotěhotní. Jsou bláhové!“ již teď ví Amanda.

Milování v šestinedělí? Pohoda!

„Většinu těhotenství jsem prozvracela, takže jsem na sex neměla vůbec náladu,“ začíná s vyprávěním Gita. Když porodila, její manžel se milování dožadoval.

Foto: THINKSTOCK

V šestinedělí nejste ani neplodná, ani byste se ještě neměla oddávat sexu z důvodu nedoléčení vnitřních sliznic!Foto: THINKSTOCK

Hrůza z internetu: „Věděl, že bychom měli počkat, ale stejně sháněl argumenty. Objevil nějaký článek, ve kterém se psalo, že pokud šestinedělka nekrvácí, může se směle pustit do všech sexuálních praktik, které ji jen napadnou. I když jsem se na sex necítila, zkusili jsme to, protože jsem mu chtěla vyhovět,“ popisuje Gita. Jenže co se nestalo?

Důsledek: „Začala jsem hrozně krvácet. Bolelo to tak, že jsem si nemohla ani sednout. Druhý den jsem radši zašla k lékaři. Nebylo to nic vážného, ale manžel měl smůlu. Sex jsme neměli asi měsíc a půl a můj gynekolog mu nechal vzkázat, že některé věci se uspěchat nedají,“ otevřeně přiznává Gita.

Rozum do hrsti!

Co z těchto příběhů vyplývá? Když pochybujete, jděte k lékaři, ne na internet. I když je fajn sledovat aktuální dění, vyhledávat neobvyklé recepty a sdílet svoje názory na sociálních sítích, přece jen na některé věci je internet prostě krátký. Individuálně neurčí zdravotní stav a anamnézu. Berte ho jen jako vodítko, ne jediný zdroj informací.

A co vy, necháte si slepě radit od neznámých lidí s přezdívkami?

Reklama

Související témata:
Poradenství

Načítám