Hlavní obsah

Blíženci nesnesou tichou domácnost, Vodnářům vadí žárlivost. Co ve vztahu nejvíc vytáčí vás?

Foto: Ivanko80, Shutterstock.com

Foto: Ivanko80, Shutterstock.com

Reklama

Chcete vědět, co vaši drahou polovičku nejvíc vytáčí? Nebo na jaké zlozvyky druhých si sami máte dávat pozor, protože se přes ně prostě nepřenesete? Prozradíme vám, co ve vztahu nejvíc štve jednotlivá znamení.

Článek

Někdo se vytočí doběla, když ho druhý neposlouchá, jiný naprosto nesnáší, jestliže na něj partner po dlouhém a náročném dni mluví a mluví. Co vadí nejvíc ve vztahu jednotlivým znamením horoskopu? Čtěte dále a zjistěte, na co si dát pozor u ostatních a co rozhodně nepřekousnete vy sami.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Pro Berany je nejhorším strašákem každého vztahu stereotyp. Vypadají-li všechny vaše dny podobně, volný čas trávíte před televizí a pak se jen odplazíte do postele, Beran s vámi brzy ztratí nervy. Ve vztahu potřebuje akci a dobrodružství, nové podněty, jinak ho brzy přestane bavit. Také ho vytáčí pasivita – na věci zkrátka musíte mít názor a musíte do nich jít srdcem. Nezájem a lhostejnost si Berani berou osobně. Jednou za čas se navíc rádi pohádají, a když jim to partner nedovolí a stále je uklidňuje, začne je potlačený vztek užírat zevnitř.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci ve vztahu nejvíc nenávidí spěch. Věci si potřebují pořádně promyslet a rozhoupat se k nim – a když na ně partner či partnerka tlačí, zabejčí se a nepohne s nimi nic. Býk jde zkrátka jen tam, kam sám chce. Rozčiluje ho, pokud jeho drahá polovička „bezdůvodně“ rozhazuje peníze. Jsou to šetřílci, takže bezdůvodné je podle nich skoro každé utrácení a je s nimi v této otázce poněkud těžké pořízení. Navíc špatně snášejí změny a jsou v tomhle ohledu přímým opakem Beranů: když si na něco zvyknou, chtějí, aby to tak zůstalo. Tak žádné drastické změny účesů či oblečení!

Foto: WAYHOME studio, Shutterstock.com

Býci jsou šetřiví a každé utrácení je rozčilujeFoto: WAYHOME studio, Shutterstock.com

Blíženec (22. 5. – 21. 6.)

Pro Blížence je alfou i omegou vztahu komunikace, a jakmile začne váznout, je to průšvih. Blíženci dokážou mluvit téměř o všem a stejnou otevřenost vyžadují i od partnera. Nesnášejí uražené mlčení, které absolutně nic nevyřeší. S tichou domácností na ně nechoďte, nechcete-li, aby vyletěli jako čertík z krabičky. Také je dokáže vytočit, když se jejich drahá polovička nedokáže něčeho okamžitě dovtípit nebo si „stojí na vedení“ – Blíženci s občasnou lidskou blbostí, kterou trpí každý, nemají pražádnou trpělivost.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci ve vztahu potřebují lásku – otevřenou a okázalou, často vyslovovanou a opečovávanou. Pokud zapomenete na výročí seznámení, výročí prvního polibku, výročí prvního rande v kině nebo výročí ode dne, kdy jste spolu byli prvně na dovolené, zaděláváte si na pořádný průšvih. Raci si tohle všechno pamatují naprosto přirozeně a je pro ně nepředstavitelné, že by to někdo mohl mít jinak. Nesnášejí rychlé utínání telefonních hovorů nebo porušování drobných vztahových rituálů. Jak jim někdo sáhne na jejich romantiku, neznají se.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Jestli Lvi něco nedokážou překousnout, pak je to rýpavé zesměšňování. Však to znáte: po delším soužití vás někdy partner či partnerka tak rozzlobí, že si z nich utahujete i před dalšími lidmi. A jakmile takhle zraníte Lvovu pýchu, je oheň na střeše. Také se hrozně neradi baví o penězích, je to pro ně zkrátka prostředek k životu, který by se neměl řešit – Lvi jsou štědří, velkorysí, někdy až příliš. Peníze rozhazují, jak je potřeba, a na dopady se neohlížejí. Nechtějte po nich utahování opasků, protože to je jedině naštve.

Foto: Ivanko80, Shutterstock.com

Nechtějte po Lvech, aby si utahovali opasekFoto: Ivanko80, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Naštvat Pannu není těžké, tohle znamení totiž patří mezi největší perfekcionisty a puntičkáře. Vytočí je jakýkoli nepořádek v domácnosti a za nepořádek považují i to, co by jiní lidé vítali jako nablýskanou kuchyni. Rádi sami uklízejí, ale také chtějí být za svou práci doceněni a pochváleni. Kromě toho je vytáčí chaos a neorganizovanost v jakékoli podobě – pokud zapomenete na společnou schůzku, na sjednanou návštěvu tchyně nebo na vyzvednutí dětí ze školky, Panny vám to dlouho neodpustí.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy nenávidí hrubost, společenskou neohrabanost a všeobecnou neomalenost. Tohle znamení je velmi kultivované a sofistikované a počítá s tímtéž i u partnera. Rozhodně tedy nespoléhejte na to, že by vám prošly nevhodné či nevychované způsoby. Kromě toho špatně snášejí hádky a samy je téměř nikdy nezačínají. Vždycky radši řeší konflikty diplomaticky, křik a nadávky nedokážou přenést přes srdce, stejně jako uražené mlčení nebo celkovou nepohodu. Pro Váhy je harmonie klíčová.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíry nejvíc naštvete, budete-li se snažit jimi manipulovat a sebrat jim jejich přirozeně dominantní postavení. Nesnášejí zkrátka chvíli, kdy jim dá někdo ochutnat jejich vlastní medicínu. Vytáčí je neupřímnost a přetvářka, všeobecně lži – od protějšku očekávají, že s nimi bude mluvit na rovinu a nebude předstírat, že jsou věci v pořádku, když to tak není. Štíři se do druhých neumějí příliš vcítit, a tak jsou v tomto ohledu na svého partnera odkázáni – jestliže jeho upřímnosti nemohou věřit, vadí jim to.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci ve vztahu nemohou vystát negativitu a pesimismus. Rozčiluje je, když se jejich partner či partnerka k čemukoli staví poraženecky a „vzdává boj“. Střelci jsou nekoneční optimisté a očekávají, že se stejně jako oni sami umějí s nepřízní osudu vypořádat i ostatní. Také je irituje, pokud se jejich drahá polovička vrací ke starým konfliktům a výčitkám. Střelci totiž umějí skutečně odpustit a zapomenout a jiné jednání z druhé strany jim přijde nefér a dokáže je pěkně naštvat.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Vztah a rodina je pro Ryby centrem bytíFoto: George Rudy, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Pro Kozorohy je naprosto nepřípustné, když je partner či partnerka ve vztahu přestane respektovat. Vzájemná úcta je pro ně základním kamenem partnerství, a jestliže zmizí, Kozorozi nevidí důvod v takové společné existenci pokračovat. Podobně jako Panny je rozčiluje chaos a neuspořádanost, rádi mají věci na svých místech a nesnášejí hledání a spěch, zvláště po ránu. Špatně snášejí dětinské blbnutí, které nechápou a nedokážou na něj adekvátně reagovat nebo se k němu připojit.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Pro Vodnáře je klíčovým aspektem vztahu (a vůbec celého života) svoboda. Nesnáší tedy jakékoli omezování, žárlivost nebo nátlak. Když vycítí jen náznak, že se ho drahá polovička snaží nějakým způsobem kontrolovat, vzteká se a dokáže ztropit pořádnou scénu. Kromě toho Vodnáře rozčiluje úzkoprsost a neschopnost otevřít se novým názorům a pohledům na svět. S partnerem či partnerkou se nebude mazlit, jestliže zjistí, že z lenosti inklinuje k zažitým stereotypům a odmítá přijmout něco nového.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou ohromně tolerantní znamení a ve vztahu snesou skoro všechno, nechaly by na sobě dříví štípat. Právě Ryby se často stávají obětí domácího násilí nebo šikany obecně. Nedokážou však snést nezájem a lhostejnost. Vztah a rodina je pro ně centrem bytí, a pokud zjistí, že jejich drahá polovička na to „kašle“, umějí se pořádně vytočit. Kromě toho nemají rády přílišnou upjatost a organizovanost, rády bydlí v kreativním nepořádku, a když je bude někdo neustále nutit tvůrčí chaos uklízet, nevydrží a bouchnou.

A co ve vztahu vytáčí vás?

Reklama

Související témata:

Načítám