Hlavní obsah

Jak být dokonale blond

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Být blondýnkou je sexyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou prý hloupé, naivní a vypočítavé mrchy... Přesto blondýnky muže přitahují - vzbuzují v nich ochranitelské pudy a rádi se blond hřívou partnerky chlubí. Ženy také blond milují. Ale těch, které si nedopomohly chemií, je málo. Nepravé světlovlásky, poradíme vám, jak si blond barvu udržet krásnou a přirozenou!

Článek

Základem úspěchu je odstín, který vám bude stoprocentně sedět. Svěřte se do péče expertů, pod vaší režií by mohly být výsledkem poničené, flekaté či žluté vlasy. Případnou výraznou změnu zvažte - pokud nefandíte odrostům do půli hlavy, budete muset každé 3-4 týdny podstupovat dobarvování.

Pryč se žlutým nádechem

Každá blond barva začne dříve nebo později žloutnout, proto vsaďte na speciální šampony. Běžný drogistický přípravek na blond vlasy bohužel nestačí, zpravidla obsahuje jen heřmánek a další výtažky, které jsou sice dobré, ale nažloutlého nádechu vás nezbaví. Šampon proti žloutnutí vlasů seženete v kadeřnictví nebo na internetu. Má tmavě fialové zbarvení a lehce vysušuje. Není to tedy produkt, který má nahradit váš běžný šampon. Nejvíce pozitivních ohlasů má Silver - L'Oréal Série Expert. Čím více se chcete přiblížit platinové barvě, tím častěji ho používejte. Vlasy umyjte jakýmkoliv šamponem a na Silver vsaďte až při druhém kole. Nechte ho chvíli působit a pečlivě smyjte.

Napravte škody

Zesvětlované vlasy bývají suché a polámané. Pokud je navíc pravidelně foukáte horkým vzduchem nebo žehlíte, nebudou zrovna v nejlepší kondici. Šetřit se v tomto případě nevyplatí. Profesionální výrobky od kadeřníka vám poslouží nejlépe.

Kromě pravidelného používání kondicionéru, nezapomínejte na extra péči ve formě masky. Po několika minutách s ĽOréal Intense Repair nebo Kérastase Oléo-Relax budou vaše vlasy hebké, jako kdyby barvené nikdy nebyly. Problém se suchými konečky vyřešte olejíčkem, který vetřete do ručníkem vysušených vlasů. Zkusit můžete od značky Réell'e (v síti drogerií DM) nebo z řady ĽOréal Absolut Repair. Olejíček se po chvíli vsákne, nemusíte se bát, že vaše vlasy zatíží.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vlasy pečlivě ošetřujte kvalitními přípravkyFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Pravidelná péče nade vše!

Hlavní je pravidelnost, o barvu proto pečujte celoročně. Pozor si dejte především na horká léta, kdy vaše kadeře pod tíhou slunečních paprsků a chlorované/slané vody trpí. Zkuste se těmto vlivům vyvarovat, vyzbrojte se šátky a po každém koupání vlasy pečlivě opláchněte. Svoje oblíbené přípravky vyměňte za produkty s ochranným faktorem, zvláště vhodné jsou ty nesmyvatelné například Bi Phase Spray od Welly.

Pokud se budete o světlou hřívu příkladně starat, odmění se vám svou krásou a přirozeným odstínem. Ani všechna kosmetika světa však nedokáže nemožné! Pokud vycházíte z tmavé barvy, nepokukujte po platinových odstínech a nezkoušejte, co vaše vlasy vydrží. Vždyť krásné vlasy, to jsou především zdravé vlasy a navíc - co když na pořekadle „Muži mají radši blondýnky, ale berou si brunetky" opravdu něco je?

Reklama

Související témata:

Načítám