Hlavní obsah

Bojujete s nadváhou? Tyhle 4 pozice jsou pro vás při sexu ideální!

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Když nejde o sex, nejde o nic.“ To kdysi řekl český herec, dramatik a spisovatel Jan Werich. A měl pravdu. O milování jde obvykle „až“ v první řadě. Víte, jak si poradit, když vám v jeho realizaci překáží kila navíc? Zatočte s nadváhou pomocí těch správných pozic.

Článek

Obezita světem vládne. Udává se, že jeden ze tří dospělých na světě má nadváhu a jeden z deseti je obézní. Co se týče naší domoviny, tak obezitou je podle oficiálních zdrojů postiženo 21 procent mužů a 31 procent žen, nicméně nadváha znamená problém pro více než polovinu populace středního věku! Což o to, každému podle libosti, nicméně už se vám stalo, že vám břicho (vaše nebo mužovo) překáželo při sexu?

Mnoho párů „se špíčky“ hlásí, že se z milování nemohou těšit jako ostatní, neboť některé pozice jsou pro ně méně uspokojivé. Je prostě třeba (znovu) si udělat sex příjemnější. Proto indický sexuolog Aseem Logani, který se za dobu své 31 let trvající praxe setkal s lecčím, doporučuje všem s kily navíc následující čtyři vděčné polohy.

1. Misionář s polštářem

Není nic jednoduššího než to vzít trochu klasicky. Lehněte si na záda a pod hýždě vložte polštář, který usnadní pronikání. Žádná stlačená břicha, žádná tíha na hrudníku. Prostě si jen zajistěte perfektní úhel pro proniknutí a nechte milence, aby si i on udělal pohodlí. Může klečet, přiléhávat, opřít se o vaše pokrčené nohy – co je mu libo.

„Navíc počet polštářů není omezen. Vše závisí hlavně na vašem pocitu,“ dodává sexuolog. A ten bude určitě dobrý. I britská sexuoložka Tracey Cox říká, že misionářskou polohu upřednostňují ženy, které mají, nebo si myslí, že mají, nějaké to kilo navíc (tedy devadesát devět procent žen), neboť břicho při lehu na zádech vypadá ploše. To se hodí za všech okolností…

2. Žena nahoře

„Tato pozice je nejlepší pro stimulaci klitorisu. Muž leží pohodlně na zádech a experimentuje s pozicemi svých nohou, zatímco je jeho milenka obrácená čelem k němu,“ popisuje Aseem Logani s tím, že tahle varianta umožňuje lepší a pohodlnější penetraci vzhledem k nadváze, přičemž oba partneři se mohou buď synchronizovat, nebo jeden z nich „pracuje“ a druhý se posléze přidá. Jen to zkuste.

Vy si v průběhu milování klidně můžete sednout i do dřepu, je-li vám to milejší, nebo se přímo při akci víc předklonit. Berte to jako tip, který u žen maskuje kila navíc.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Překážejí vám při sexu špeky? Využijte vhodné polohy a pohoda při milování se vrátíFoto: 4 PM production, Shutterstock.com

3. Zezadu

Muž se postaví za ženu a proniká do ní zezadu. Poloha poskytuje spoustu místa, prostoru a pohodlí. Oba milenci se mohou libovolně pohybovat, takže se vyloženě nabízí, když se občas při nějaké příležitosti hluboko předkloníte tak, jak vám to proporce dovolí. Nebo zvednete jednu nohu (popřípadě si zajistíte oporu židle nebo taburetu). Anebo se horní polovinou těla opřete o gauč... Všechno jde, když se chce. A co poslední, dost možná „nejvymazlenější“ poloha ze všech?

4. Téčko

„Téčko je jednou z nejúčinnějších poloh pro páry s nadváhou. Žena leží na zádech, co nejvíc roztáhne nohy a zvedne je do výšky, jež je jí příjemná. Muž si pod oblouk, který se vytvořil v momentě, kdy žena zvedla nohy, lehne na bok a vstoupí do partnerky,“ vysvětluje Aseem Logani pro magazín Lybrate s tím, že tato poloha umožňuje, aby břicha obou partnerů ničemu nepřekážela a mohlo dojít k hlubokému proniknutí. Nadváha prostě nemá šanci!

A jak se špíčky v posteli bojujete právě vy?

Související témata:

Načítám