Hlavní obsah
3,2
(129)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Aktualizováno

Boršč, to je podzimní klasika, která zahřeje i zasytí. Polévka plná masa i zeleniny vám dodá energii na celý den. S kopečkem zakysané smetany chutná fantasticky.

30 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks červené řepy
  • 200 g bílého zelí
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks kořenové petržele
  • 50 g celeru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 ks cibule
  • 50 g kečupu
  • 2 listy bobkového listu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 3 lžíce oleje
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 300 g hovězího masa
Článek

Postup

01.

Mrkev, petržel a celer očistěte, dejte spolu s masem do hrnce a zalejte 2 litry vody. Přidejte bobkový list, pár kuliček pepře a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte maso hodinu až hodinu a půl doměkka.

02.

Poté vývar sceďte a nechte stranou. Maso nakrájejte na kousky a zeleninu také. Červenou řepu vařte vcelku asi půl hodiny v jiném hrnci. Poté ji oloupejte a nakrájejte. Zelí nakrouhejte na tenko. Cibuli nakrájejte nahrubo a stroužek česneku nadrťte.

03.

Na oleji v hrnci opečte nejdřív cibuli, pak přidejte na kostky nakrájenou červenou řepu a vše opečte. Vmíchejte zelí a nechte ho zkřehnout. Nakonec do směsi vmíchejte česnek, kečup, promíchejte a nechte ho rozvonět. 

04.

Do hrnce přidejte nakrájené maso a pokrájenou zeleninu. Vše prohřejte. Polévku podle potřeby ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

05.

Podávejte s kopečkem zakysané smetany a chlebem s křupavou kůrkou. 

Reklama

Načítám