Hlavní obsah

Bradavkový orgasmus. Jak na něj?

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vyvrcholení není jenom jedno. Existuje vaginální, klitorální, anální, ale taky to prsní neboli bradavkové, pro který má angličtina název nipplegasm. Už jste o něm slyšeli, ale pořád se vám nedaří ho prožít nebo poskytnout? S tímhle manuálem svoje šance o dost zvýšíte!

Článek

Podle statistik prožije tento typ vyvrcholení aspoň jednou v životě asi 29 % žen. Stimulací bradavek a okolní prsní tkáně se můžete dostat na sexuální vrchol podobně jako u genitálního orgasmu, a to díky mnoha nervovým zakončením, která sídlí v prsou. Leckterá šťastná, která s ním už nějaké ty zkušenosti má, zároveň hovoří i o zřetelně jedinečných pocitech vibrací po celém těle. Co zážitek, to originál.

Když chcete multiorgasmus

Vědci jednohlasně hlásají, že se skutečně nejedná o mýtus. Pokud se ženám dráždí bradavky, v mozku se aktivuje úplně stejné centrum, jako když jsou stimulovány v oblasti klitorisu a vaginy. V každém případě sexperti tvrdí, že bradavkové vyvrcholení může být předchůdcem těch ostatních, tedy pokud toužíte po více orgasmech za sebou nebo dokonce najednou.

Jak stimulovat bradavky

Na první pohled by se mohlo zdát, že je to jednoduché. Nenechte se zmást. Hodně záleží na stavu uvolnění, partnerově šikovnosti, citlivosti bradavek a praxi, praxi a zase praxi. Každé tělo reaguje na stimulaci svým vlastním způsobem, takže je důležité experimentovat a zaměřit se spíš na potěšení a emoce, ne cíl.

Budujte očekávání, veďte partnerovy ruce stylem, který vám vyhovuje. Začněte něžnými, pomalými doteky okolo bradavek a dvorců, teprve poté přistupte k jejich masáži, svírání, mačkání, tahání. Pochopitelně, že milenec může zapojit i lačná ústa a jednotlivá dráždění střídat.

Nečekejte však, že se prsa nechají přemluvit hned napoprvé, a zároveň počítejte s tím, že někdo prostě není schopný dosáhnout orgasmu samotnou hrou bradavek, a proto potřebuje i jiný stimul, kupříkladu líbání nebo hýčkání klitorisu.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Milenec musí být vnímavý žák a vy jeho asertivní učitelkaFoto: fizkes, Shutterstock.com

Když nemůžete dosáhnou orgasmu

Děláte všechno možné i nemožné, týdny praxe už jsou dávno za vámi, ale pořád nic? Psychické nebo emocionální trauma či kupříkladu operace prsou se na jejich citlivosti negativně podepisují. Ale i tak není nic ztraceno. Hlídejte kalendář a všímejte si, ve kterých obdobích menstruačního cyklu jsou vaše bradavky vnímavější. Obvykle hlásí ženy zvýšenou citlivost prsou těsně před menstruací a v jejím průběhu.

V tuto dobu se na trénink vrhněte znovu – a přizvěte i vhodné pomůcky, kupříkladu přísavky vytvářející podtlak. Tyhle vychytávky napodobují reálné sání ústy a podporují celkovou vnímavost ňader. Použít se dají i svorky. Fungují tak, že přerušují cirkulaci krve, takže když jednu z nich uvolníte, proud života se postará o vlnu potěšení. Fantazii se meze nekladou.

Sexuální vzrušení z kostky ledu

Nechcete-li utrácet, pohrajte si i s teplotami. Z mrazáku vyndejte kostku ledu, zahřejte masážní olej, vytaste delší korále nebo hebké pírko, přejíždějte jím sem a tam a užívejte si vliv hormonů (jak poznáte, že máte málo testosteronu?). Při dráždění prsních knoflíků se totiž uvolňuje hlavně oxytocin, který způsobuje děložní a vaginální kontrakce spojené s orgasmem. Jestli se dostanete až do cíle, vám sice nikdo nezaručí, ale polovina zábavy je právě ono experimentování.

Reklama

Načítám