Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jsou lidé, které nepohostíte ani langustou, ani humrem, ale největší radost jim udělá tradiční česká kuchyně. Tak proč je nepřipravit právě na vaší party?

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
  • 4 ks brambor
  • 1 ks cibule
  • 100 g pivního sýru
    1
    7
  • 3 ks vejce
    3
  • 50 ml mléka
    7
  • 50 g hladké mouky
    1
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
K podávání
  • 200 ml zakysané smetany
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubším struhadle.

02.

Všechny suroviny smíchejte a pak už postupujte jako u klasických bramboráků, akorát se snažte o menší placky. Na závěr bramboráčky ozdobte zakysanou smetanou.

Do těsta na bramboráky můžete přidat třeba i houby, jsou vynikající.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie837,13 kJ
Bílkoviny8,68 g
Tuky9,28 g
Sacharidy19,94 g
Sůl1,35 g
SAFA5,03 g
Vláknina1,78 g
Cukry2,95 g
Související témata:

Načítám