Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Vyzkoušejte bramborovou polévku úplně jinak. Budete možná překvapeni, ale věříme, že vám bude bramboračka inspirovaná severní Itálií chutnat.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 ks cibule
  • 40 g másla
    7
  • 1,5 l drůbežího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 5 ks brambor
  • 200 g gnocchi
    1
  • 1/2 bulvy celeru
    9
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
    7
  • 1 hrst listového špenátu
  • 1 špetka muškátového oříšku
    8
K dokončení
  • 50 g pecorinu
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Cibuli a celý malý celer nebo půlku velkého oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hlubší pánvi nechte rozehřát plátek másla a cibuli spolu s celerem zlehka orestujte. Brambory oloupejte, hrubě nastrouhejte a přidejte k zelenině. Směs osolte, okořeňte pepřem a špetkou strouhaného oříšku a promíchejte. 

02.

Zalijte drůbežím vývarem a vařte asi dvacet minut. Poté vmíchejte smetanu a vařte dalších pět minut. Nakonec vmíchejte listy špenátu a gnocchi a prohřejte. Hotovou polévku posypte jemně nastrouhaným pecorinem.

Láká vás takhle verze, nebo nedáte dopustit na poctivou českou bramboračku?

Načítám