Hlavní obsah
4,0
(4)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Zapojte do hry nové brambory, přidejte česnek a můžete si pochutnávat na netradiční bramboračce!

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks brambor
  • 1 palice česneku
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce másla
  • 200 ml smetany
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/4 lžičky čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce parmazánu
  • 1 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Celou palici česneku překrojte tak, abyste odstranili zhruba horní třetinu, pokapejte ji olejem a dejte péct na 45 minut do trouby při teplotě 175 °C.

02.

Mezitím oloupejte a uvařte brambory doměkka, přichystejte vývar a na másle zpěňte kolečka cibule.

03.

Pak do mixéru dejte uvařené brambory, většinu cibule, smetanu, vývar, sůl, pepř, lístky tymiánu. Chybí už jen česnek – ten palcem vytlačte z upečené palice a přidejte ho do mixéru. Rozmixujte, podávejte posypané parmezánem a cibulkou.

Tip

Pokud je na vás smetana moc těžká, vyměňte ji za ricottu.

Jste polévkoví? Vyzkoušejte naše další tři domácí polévky.

Související témata:

Načítám