Hlavní obsah

Bramborová polévka s pečeným česnekem

Hodnocení:
(4)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Zapojte do hry nové brambory, přidejte česnek a můžete si pochutnávat na netradiční bramboračce!

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 brambory
  • 1 palice česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 200 ml smetany
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý tymián
  • strouhaný parmazán
  • 1 lžíce oleje
Článek

Postup

Krok 1: Celou palici česneku překrojte tak, abyste odstranili zhruba horní třetinu, pokapejte ji olejem a dejte péct na 45 minut do trouby při teplotě 175 °C.

Krok 2: Mezitím oloupejte a uvařte brambory doměkka, přichystejte vývar a na másle zpěňte kolečka cibule.

Krok 3: Pak do mixéru dejte uvařené brambory, většinu cibule, smetanu, vývar, sůl, pepř, lístky tymiánu. Chybí už jen česnek – ten palcem vytlačte z upečené palice a přidejte ho do mixéru. Rozmixujte, podávejte posypané parmezánem a cibulkou.

Tip: Pokud je na vás smetana moc těžká, vyměňte ji za ricottu.

Jste polévkoví? Vyzkoušejte naše další tři domácí polévky.

ynezorPumanzeSaNyknalC
24. 8. 2015

Reklama

Sdílejte článek