Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Říká se jí také bramborový kaviár, přesto ji můžete připravit i ze zbylých uvařených brambor.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 450 g brambor
  • 2 lžíce parmazánu
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 ks cibule
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte ve slupce, oloupejtee a prolisujte přes sítko. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno a zprudka orestujte na olivovém oleji dozlatova. 

02.

Vychladlou cibuli přidejte k bramborům, ochuťte citronovou šťávou, vmíchejte parmazán, jogurt a nasekanou petrželku, osolte, opepřete a vše promíchejte.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie699,21 kJ
Bílkoviny7,08 g
Tuky5,11 g
Sacharidy22,47 g
Sůl0,93 g
SAFA2,52 g
Vláknina2,53 g
Cukry4,05 g

Načítám