Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Bramborový salát jsme připravili se žampiony, ale stejně ho připravíte i z jiných hub. Budou se na něj hodit hříbky, lišky i holubinky a také nakládané houby nakyselo.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g brambor
  • 150 g žampionů
  • 1 ks cibule
  • 4 ks kyselých okurek
    10
    12
  • 2 lžíce octa 8%
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
    10
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 dl rostlinného oleje
  • 2 hrsti listové petržele
Obsažené alergeny
10
Hořčice
12
Oxid siřičitý a siřičitany
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory uvařte ve slupce doměkka, po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Nakrájené žampiony poduste na troše oleje doměkka. Oloupanou cibuli nakrájejte na půlkolečka, okurku na kostičky. 

02.

V míse smíchejte ocet, hořčici, pepř a sůl, přidejte brambory, cibuli, okurky a žampiony, trochu oleje a vše zlehka promíchejte. Podávejte hustě posypané zelenou petrželkou.

Načítám