Článek
Postup
01.
Všechny suroviny na krém vyšlehejte a krém odložte do chladu.
02.
Máslo ušlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny, přimíchejte žloutky a mouku, popř. trochu horké vody, a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Polovinu těsta obarvěte kakaem.
03.
Na vymazaný a vysypaný menší plech klaďte lžící střídavě světlé a tmavé těsto, povrch uhlaďte a poklaďte na plátky nakrájenými broskvemi. Vložte do mírně vyhřáté trouby a upečte.
04.
Po vychladnutí moučník potřete krémem. Mezitím rozlámanou čokoládu rozehřejte ve vodní lázni, přidejte smetanu a umíchejte hladkou polevu a po ztuhnutí koláč polijte čokoládovou polevou. Při podávání nakrájejte na kostky a můžete ozdobit šlehačkou a kouskem broskve či nektarinky.