Hlavní obsah
4,0
(4)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Jednoduchá a přitom efektní buchta s čokoládovou polevou je skvělá jak s čerstvými, tak kompotovanými broskvemi nebo nektarinkami.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 3 ks vejce
  • 1 lžíce kakaa
  • 1/2 kostky másla
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 4 ks broskví
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
Krém
  • 1 kelímek tvarohu
  • 1 kostka másla
  • 3/4 hrnku cukru moučka
  • 1 sáček vanilkového cukru
Poleva
  • 100 g čokolády na vaření
  • 4 lžíce smetany ke šlehání
Článek

Postup

01.

Všechny suroviny na krém vyšlehejte a krém odložte do chladu.

02.

Máslo ušlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny, přimíchejte žloutky a mouku, popř. trochu horké vody, a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Polovinu těsta obarvěte kakaem. 

03.

Na vymazaný a vysypaný menší plech klaďte lžící střídavě světlé a tmavé těsto, povrch uhlaďte a poklaďte na  plátky nakrájenými broskvemi. Vložte do mírně vyhřáté trouby a upečte. 

04.

Po vychladnutí moučník potřete krémem. Mezitím rozlámanou čokoládu rozehřejte ve vodní lázni, přidejte smetanu a umíchejte hladkou polevu a po ztuhnutí koláč polijte čokoládovou polevou. Při podávání nakrájejte na kostky a můžete ozdobit šlehačkou a kouskem broskve či nektarinky.

Reklama

Načítám