Hlavní obsah

Buďte jako Daenerys: Návod na líčení podle Emilie Clarke

 

Reklama

Protože je za rohem premiéra poslední řady Hry o trůny, poprosili jsme vizážistku Soňu Šajdákovou, aby nám ukázala, jak vypadat díky make-upu jako Daenerys Targaryen, tedy Emilia Clarke (32). Výběr padl na líčení, které měla americká herečka na předávání Oscarů. Tutoriál najdete ve videu!

Článek

Emilii Clarke (32) znáte především jako Daenerys Targaryen ze seriálu Hra o trůny, který se vrací na obrazovky 14. dubna (u nás o den později) závěrečnou osmou sérií. Seriálovou postavu necháme ale teď stranou, protože my se ve videu zaměřili na reálnou Emilii a její líčení.

Na většinu událostí  se líčí lehce, svěže a kouřovky  na ní moc často neuvidíte. Nedávno jí to moc slušelo na předávání Oscarů, takže výběr předlohy byl jasný. Na celý postup, jak docílit růžového líčení podle Emilie, se podívejte ve videu!

Kromě tutoriálu jsme ještě zapátrali, na co v beauty světě nedá představitelka blonďaté Daenerys dopustit. Nikdy nevychází z domu bez řasenky  a své výrazné obočí si nevytrhává ani nijak nedobarvuje. Používá na něj jen průhledný gel a kartáček, aby drželo tam, kde má. (Nemáte dokonalé obočí od přírody? Podívejte se na náš tutoriál.)

Miluje červenou rtěnku, kterou podle ní může nosit každá žena, když zvolí ten správný odstín. Má ji neustále v kosmetické taštičce, když potřebuje na večer „přitvrdit“ v líčení. Někdy je prostě červená rtěnka to jediné, co potřebujete, abyste se cítily výjimečně. Kromě toho ale nosí dost často rtěnky tlumenější nebo v růžových odstínech. A s takovou vyrazila i na letošní Oscary.

Jakou konkrétní kosmetiku byste mohli najít u Emilie v koupelně? Pro hydrataci pleti používá značku Shiseido, červenou rtěnku má v oblibě od Nars v odstínu Dragon Girl, a voní se parfémem The Only One od Dolce & Gabbana, jehož je i tváří.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): Rtěnka Nars, odstín Dragon Girl, 790 Kč; hydratační krém Essential Energy, Shiseido, 1199 Kč; parfemovaná voda The Only One, Dolce & Gabbana, 1670 Kč (30 ml)Foto: Archiv firem

Je velký pedant na péči o svou pleť. nikdy by nešla spát neodlíčená. Její matka jí totiž od mala vštěpovala, jak důležité je se o svou pleť starat – čistit ji, tonizovat, mazat krémem a nepřehánět to s vrstvami make-upu. A pod to se můžeme i my podepsat! (Mimochodem, o správném odličování jsme se rozepsali nedávno.)

Co jsou Emiliiny nejlepší kosmetické triky? Masážní roller, savé papírky a saténové povlečení. První rada se hodí zejména ráno, když se potřebujete rychle zbavit otoků. Jde o speciální váleček, kterým si přejíždíte po obličeji. A pokud je nachlazený z mrazáku, otoky budou mizet jedním tahem.

Savé papírky slouží na odstranění přebytečného mazu z pokožky během dne, ale Emilia je využívá i na rty. Předtím, než použije výraznou rtěnku, si dá na rty hydratační balzám, který po chvilce působení obtiskne do papírku, a tím pádem odstraní ze rtů mastnotu, která by mohla vadit rtěnce. A na saténu spí kvůli vlasům, nejsou pak vysušené a tolik neelektrizují.

Máte rádi herečku Emilii Clarke?

Reklama

Načítám