Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Zajděte ke svému oblíbenému řezníkovi, nechte si namlít maso (anebo využijte domácí mlýnek) a můžete se pustit do chutných burgerů s mrkví. Rodina si opravdu pochutná, slibujeme!

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks bulek
    1
  • 400 g hovězího mletého masa
  • 3 ks mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 100 g čerstvé zeleniny
  • 4 plátky vyzrálého čedaru
    7
  • 4 lžíce majonézy
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Mrkev očistěte, nastrouhejte najemno a promíchejte s masem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.

02.

Z hmoty vytvořte čtyři větší burgery (smrsknou se), které rozložte na plech s pečicím papírem. Pečte je při 190 stupních Celsia asi 25 minut. A pak už můžete burgery skládat dle nálady a chuti!

Vyzkoušejte i domácí burgerové bulky, jsou nejlepší.

Související témata:

Načítám