Hlavní obsah

Návštěva u Olgy Plojhar Bursíkové. Ze starého ateliéru v zahradě je elegantní multifunkční prostor

Foto: Petr Weigl

Foto: Petr Weigl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka a modelka Olga Plojhar Bursíková bydlí se svou rodinou v prvorepublikové vilce v Řevnicích u Prahy. Kromě domu stojí na zahradě i impozantní dřevěný ateliér v minimalistickém stylu, který slouží zároveň jako hostinský domek pro příbuzné. Pojďte na návštěvu.

Článek

Dcera někdejšího ministra a šéfa Strany zelených Martina Bursíka má teď milé starosti – před pár dny přivedla Olga Plojhar Bursíková na svět svého druhého potomka. Tuto sympatickou modelku a herečku jste mohli vidět například v seriálu Einstein, ve filmech, jako je Skleněný pokoj či Gangster Ka, nebo v hudebních klipech rappera Marpa a kapel Chinaski či Vypsaná fixa, hraje také pro zahraniční produkce. Objevila se i v kampaních mnoha značek, třeba Nintendo, Foreo, Frisco či Four Seasons.

S manželem, dvouletou dcerkou Lottou a s miminkem žijí v krásné prvorepublikové vile po sochaři Jindřichu Severovi a nedávno zrekonstruovali další objekt – původní ateliér tak získal novou podobu.

Původní záměr? Domek pro hosty

Ateliér na zahradě si sochař Jindřich Severa postavil někdy v 80. letech, ale bohužel pak záhy zemřel. Stavba tak dlouho chátrala a během covidové doby se Plojharovi rozhodli pro její rekonstrukci. „Původní záměr byl, že bude sloužit pro rodinu, která žije v jižních Čechách, ale i v Gruzii a Německu. Moje maminka pracuje jako diplomatka v Tbilisi a sestra se odstěhovala do Frankfurtu nad Mohanem a obě rády jezdí na dlouhé návštěvy,“ prozrazuje dvaatřicetiletá Olga.

A tak s manželem a s pomocí tchána zrekonstruovali původní ateliér – kromě základní stavby – svépomocí: „Nový koncept jsme dali dohromady ve spolupráci s našimi přáteli, architekty ze studia Ormigon, a pak jsme se pustili do práce.“

Stůl ze starých dveří

V prostorném ateliéru najdete zařízenou kuchyň, koupelnu, obývací zónu i dřevěné schodiště, které vyrobil Olžin tchán. „Můj muž si vzal dokončení na sebe – od obložení kuchyně přes sezení u krbu, výrobu postele až po zhotovení celé terasy před ateliérem,“ upřesňuje Olga Plojhar Bursíková a dodává, že radost jí dělá také jídelní stůl: je vyrobený ze starých dveří, které opálili a vykartáčovali, k němu pak přidali stylové bazarové židle.

Vznikl multifunkční prostor

Rekonstruovaná dřevostavba skýtá mnohá využití. Slouží pro návštěvy, ale i jako ateliér pro profesionální focení titulních stran časopisů, nejrůznějších dekorací, produktů či reklam… „Proto je zařízený v naprosto jednoduchém čistém stylu a nejsou v něm ani obrazy. Je lepší, když si každý místo přetvoří podle svého záměru,“ vysvětluje Olga Plojhar Bursíková, která společně s manželem nedávno otevřela papírnictví Plojhar v pražské Jindřišské ulici: Jakub Plojhar pochází z rodiny, která má papírnickou firmu se 135letou tradicí.

Související témata:
Olga Plojhar Bursíková

Načítám