Hlavní obsah

Cantuccini: italské mandlové sušenky

Hodnocení:
(113)
Foto: Autorka
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Také máte rádi, když vám v restauraci ke kávě přinesou i malou sušenku? Věhlasné a voňavé italské „suchárky“ cantuccini jsou k tomu předurčeny... A ještě lepší než s kávou budou omočené v dezertním víně.

Ingredience pro:
30 kusů
Budete potřebovat
  • 150 g neloupaných mandlí
  • 2 vejce
  • 130 g cukru moučka
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička mletého anýzu
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

Krok 1: Mandle krátce opláchněte a dobře osušte. Pořádně vydrhněte citron a pomeranč, ideálně v biokvalitě, a nastrouhejte kůru. Plech vyložte papírem na pečení a předehřejte troubu na 180 stupňů.

Krok 2: V míse rozšlehejte vejce s cukrem, přidejte kůry z citrusů, vanilkový extrakt, anýz a špetku soli. Do hmoty přesejte mouku s práškem do pečiva a vypracujte těsto.

Krok 3: Na závěr do těsta zapracujte mandle. Rozdělte na dvě části a vytvarujte dva dlouhé tenčí válečky. Když chcete, aby byly lesklé, potřete je trochou vody. Válečky přeneste na plech a pečte asi 25 minut – měly by být pevné, ale stále světlé.

Krok 4: Upečené válce vyndejte a troubu ztlumte na 140 stupňů. Válečky rozkrájejte ostrým nožem na plátky silné asi 1,5 cm. Rozložte je naplocho zpátky na plech a ještě zvolna sušte asi 15 minut v troubě.

Krok 5: Podávejte s kávou, čajem nebo dezertním vínem a uchovávejte v dobře těsnící nádobě.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama