Hlavní obsah

Skořicové sušenky, které zvládnete raz dva. Jsou skvělé a voní Orientem!

Foto: autorka

Skořicové sušenky můžete zdobit vidličkou, razítky nebo je nechat jako holá kolečka, chutnat budou vždy skvěle :-)Foto: autorka

Reklama

Hledáte dezert, který nezabere příliš mnoho času? Vyzkoušejte jednoduché máslové sušenky se skořicí!

Článek

Vůni skořice má spousta z vás spojenou se zimou a Vánocemi. To je ale velká chyba, protože ji polovina zeměkoule využívá celoročně ve spoustě lahodných sladkých, ale i slaných jídel. A to zejména tam, kde zimu ani nemají. Zkuste proto právě teď lahodné, a přitom jednoduché skořicové sušenky!

Máslové skořicové sušenky

Na asi 30 ks sušenek potřebujete: 100 g másla (pokojové teploty), 50 g moučkového cukru, 100 g hladké mouky, 30 g škrobu, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 lžičku skořice, mletou vanilku či pár kapek vanilkové esence

Postup:Máslo s cukrem utřete do pěny, přidejte vanilku nebo vanilkovou esenci a lžičku skořice. Poté přisypte mouku, škrob a prášek do pečiva a zpracujte hladké a nelepivé těsto. Pomoci si samozřejmě můžete kuchyňským robotem.

Předehřejte si troubu na 180 stupňů.

Z těsta poté tvarujte malé kuličky, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Každou kuličku na plechu lehce zmáčkněte. Ozdobit je můžete například dalšími dvěma zmáčknutími plochou stranou vidličky (kolmo proti sobě), nebo třeba razítkem na sušenky.

Sušenky pečte asi 15 minut a pak nechte zcela vychladnout. Výborné jsou například k mátovému čaji.

Tip:Podobným způsobem můžete vytvořit sušenky s různými příchutěmi. Příště zkuste skořici nahradit jednou lžící kakaa, nebo místo ní použít stejné množství perníkového koření. Sušenky jsou výborné i s nastrouhanou citronovou kůrou.

Máte rádi jednoduché sušenky a místo těch kupovaných si je raději upečete sami doma? Připravte si k odpolednímu čaji jednoduché máslové sušenky ozdobené plátky mandlí. A pokud si chcete trochu vyhrát, upečte si tyto překrásné sušenkové kytičky.

Reklama

Načítám