Hlavní obsah

Celebrity a role: Nadšeně souhlasily, po letech litovaly

Foto: Martin Hykl / CNC // © Paramount Pictures / RnB / Collection Christophel , Profimedia.cz

Foto: Martin Hykl / CNC // © Paramount Pictures / RnB / Collection Christophel , Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I herci a herečky to mají někdy těžké. Dostanou nabídku, která se zdá super, ale výsledná podoba filmu je potom může na premiéře velmi negativně zaskočit. Tito umělci svých rolí později litovali.

Článek

Na to, jak bude film vypadat, má vliv nejen scénář, ale i herecké výkony, kamera a samozřejmě střih. Také se stává, že to, co vypadá dobře na papíře, v reálu příliš nefunguje. Někteří herci a herečky proto litují, že nabídku na roli vůbec přijali. O koho konkrétně jde?

Halle Berry (53) jako Catwoman 

Přestože se čas od času v televizi reprízuje, obecně se film o kočičí ženě Catwoman (2004) moc neuchytil a sklidil spíše negativní reakce. Hlavní role se ujala americká herečka, která za svůj výkon dostala Zlatou malinu (anticena).

Halle Berry si cenu převzala osobně a při svém proslovu ironicky poděkovala společnosti Warner Bros. za příležitost podílet se na tak strašném filmu, to prý její kariéra přesně potřebovala.

Foto: © Warner Bros/Courtesy Everett Collection, Profimedia.cz

Když už nic jiného, alespoň byla ve filmu sexyFoto: © Warner Bros/Courtesy Everett Collection, Profimedia.cz

George Clooney (59) jako Batman 

Film Batman a Robin z roku 1997 se opravdu nepovedl. Nepomohla mu ani známá jména jako George Clooney, Uma Trhurman (50) nebo Arnold Schwarzenegger (73).

Právě Clooney se ujal hlavní role Batmana a po letech se divákům za své rozhodnutí omluvil, prý svým výkonem dokonce postavu zničil.

Foto: Profimedia.cz

Za Batmana se George Clooney (vlevo) omlouvalFoto: Profimedia.cz

Michelle Pfeiffer (62) jako Stephanie 

Ano, je to tak, možná jste to netušili, ale ikonická Pomáda (1978) má volné pokračování v podobě filmu Pomáda 2 (1982).

Hlavní roli blonďatě Stephanie si zahrála mladičká Michelle Pfeiffer, která později prohlásila, že svého rozhodnutí lituje. Po premiéře prý nemohla uvěřit, jak moc je film špatný.

Foto: © Paramount Pictures / RnB / Collection Christophel , Profimedia.cz

Rozhodnutí z mladičké nerozvážnosti herečka později litovalaFoto: © Paramount Pictures / RnB / Collection Christophel , Profimedia.cz

Carrie Fisher (✝60) jako princezna Leia 

Postava princezny Leiy z Hvězdných válek a Carrie Fisher k sobě neodmyslitelně patří. O to překvapující bylo, když se herečka později nechala slyšet, že ztvárnění role lituje.

A to právě kvůli přílišné popularitě, o kterou většina hereček a herců usiluje. Carrie Fisher ji ovšem vnímala i dost negativně, a kdyby věděla, jak bude po premiéře slavná, na nabídku by prý nekývla.

Foto: Profimedia.cz

Carrie Fisher litovala přílišné popularityFoto: Profimedia.cz

Lenka Kořínková (64) jako Maruška 

Holky z porcelánu (1974) patří k české filmové klasice. V době natáčení bylo představitelce filmové Marušky teprve osmnáct let a herečka se později svěřila, že zpětně účast na filmu nepovažuje za dobré rozhodnutí.

Proslavila se prý velmi brzy, a kdyby věděla, jaké negativní konotace s sebou sláva nese, nešla by do toho.

Foto: Martin Hykl / CNC, Profimedia.cz

Slávu neustála ani Lenka KořínkováFoto: Martin Hykl / CNC, Profimedia.cz

Pavel Mang (42) jako Vašek Karas 

Seriál Cirkus Humberto (1988) prý dětskému herci nepřinesl nic dobrého. Do šoubyznysu totiž vkročil jako dítě, a to ho podle jeho slov poznamenalo do dospělosti.

Po prvním úspěchu v seriálu ho následně pro nedostatek talentu nepřijali na herectví a Mangovo sebevědomí utrpělo velkou ránu. Později se potýkal s depresemi i alkoholem a k filmu ani divadlu už se nevrátil.

Foto: Jindřich Mynařík / CNC , Profimedia.cz

Pavel Mang se později živil jako prodavačFoto: Jindřich Mynařík / CNC , Profimedia.cz

Ben Affleck (47) jako Daredevil (2003) 

Maskovaný mstitel Daredevil ze stejnojmenného seriálu z roku 2015 se americkému herci podle jeho vlastního soudu příliš nepovedl. Stydí se za to, že nedokázal charakter dostatečně a kvalitně rozvinout.

Jedno pozitivum pro něj ale snímek měl. Zahrála si v něm totiž jeho budoucí manželka, herečka Jennifer Garner (48). Po letech se sice rozvedli, ale manželství bylo velmi plodné – mají z něj tři děti.

Foto: Profimedia.cz

Ben Affleck si prý měl na Daredevilovi dát víc záležetFoto: Profimedia.cz

Načítám