Hlavní obsah

Nejslavnější sourozenci Hollywoodu: Najdete u všech rodinnou podobu?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojuje je stejné příjmení, často i láska ke stejnému oboru a někdy i velmi podobná vizáž. Slavných sourozenců je v Hollywoodu pěkná řádka. Kteří z nich vypadají jako dvojníci a kde byste podobu hledali marně?

Článek

Mít sourozence někdy není žádný med. V dětství se s ním musíte dělit o hračky, a je-li v pozdějším životě úspěšnější, dávají vám ho rodiče za příklad. I mezi celebritami je sourozenců dost – někteří dobyli Hollywood společně, jiní žijí ve stínu slavnějšího bratra nebo sestry. Kteří známí sourozenci si jsou tak podobní, že by nikdo nepoznal, kdyby se vyměnili?

Alec Baldwin (59) a Daniel Baldwin (57)

Bratři Baldwinové tvoří známý hollywoodský herecký klan. Kromě Aleca a Daniela se herectví věnují i další dva jejich sourozenci, William (54) a Stephen (51). O Alecovi je slyšet nejvíce, ale i Daniel má za sebou řadu hereckých počinů, a tři filmy dokonce produkoval.

Foto: Profimedia.cz

Bratry spojují šediny a podobné rysy, ale mladší Daniel (vpravo) je o něco silnějšíFoto: Profimedia.cz

Hilary Duff (30) a Haylie Duff (32)

Jedna druhou určitě nezapře. Sestry Duffovy jsou pohledné a úspěšné blondýnky, třebaže o něco víc je vidět mladší Hilary, která působí jako herečka a zpěvačka. V několika filmech a seriálech si zahrála i Haylie, ta se ale lépe cítí za plotnou. O svém kuchařském umění píše blog „The Real Girl's Kitchen“, vydala stejnojmennou kuchařku a měla i pořad o vaření v televizi.

Foto: Profimedia.cz

Obě sestry už porodily potomka. Hilary má chlapečka a Haylie (vpravo) holčičkuFoto: Profimedia.cz

Ben Affleck (45) a Casey Affleck (42)

Stejné vášni, a sice herectví, propadli i sourozenci Affleckovi. Ve filmovém průmyslu jsou jako doma, o čemž svědčí i pěkná řádka cen, které během své kariéry získali. Oběma se například podařilo získat Oscara. Ben má dva, jeden za scénář k filmu „Dobrý Will Hunting“ (1997) a druhou sošku, tentokrát za nejlepší film, převzal za snímek „Argo“ (2012), který režíroval a spoluprodukoval. Casey má Oscara zatím jednoho, a to za hlavní roli ve filmu „Místo u moře“ (2016).

Foto: Profimedia.cz

Společné rysy mají i bratři Affleckové, i když oproti jiným je zde podoba menší. Na levé fotce je Ben a na pravé CaseyFoto: Profimedia.cz

Jake Gyllenhaal (37) a Maggie Gyllenhaal (40)

K filmovému průmyslu mají Jake a Maggie Gyllenhaalovi blízko už odmalička – narodili se totiž režisérovi a scenáristce a první role ztvárnili už v dětství. Jake si poprvé zahrál v jedenácti a Maggie v patnácti letech. Na plátně se spolu sešli v roce 1993 ve snímku „Nebezpečná žena“.

Foto: Profimedia.cz

O tom, že se mají rádi, svědčí i skutečnost, že jeden druhého často doprovázejí na červeném koberciFoto: Profimedia.cz

Penélope Cruz (43) a Mónica Cruz (40)

Přestože je mezi nimi tříletý věkový rozdíl, sestry Cruzovy vypadají téměř jako jednovaječná dvojčata. Krásou u obou Španělek příroda rozhodně nešetřila. I Mónica, původně tanečnice, se v poslední době věnuje herectví. Začala ale později než sestra a takové slávy jako ona se už nejspíš nedočká.

Foto: Profimedia.cz

Temperamentu mají sestry na rozdávání, starší a známější Penélope je vlevoFoto: Profimedia.cz

Sylvester Stallone (71) a Frank Stallone (67)

I Sylvester Stallone alias Rocky Balboa má velmi podobného mladšího bratra. Frank Stallone má na svém kontě slušnou řádku filmů, ale většinou ztvárňuje vedlejší role. Objevil se i v několika dílech „Rockyho“, kde hrál pouličního zpěváka. Sám zpívá a skládá a je v tom hodně dobrý, jeho soundtracky byly několikrát nominovány na ceny Grammy a Zlatý glóbus.

Foto: Profimedia.cz

Oba Stallonové vypadají jako drsňáci. Mladší Frank je na fotce vpravoFoto: Profimedia.cz

Britney Spears (36) a Jamie Lynn Spears (26)

Další slavnou sesterskou dvojici tvoří Britney a Jamie Lynn. Obě jsou tak trochu průšvihářky. Zatímco Britney se dlouho potýkala s psychickými problémy, kvůli kterým si dokonce oholila hlavu, Jamie Lynn stihla už v 16 letech otěhotnět. Mladší sestra se věnuje zpěvu a hraní v televizních seriálech.

Foto: Profimedia.cz

Desetiletý rozdíl není mezi sestrami skoro vidět, slavnější Britney je vlevoFoto: Profimedia.cz

Chris Hemsworth (34) a Liam Hemsworth (28)

O Chrisovi a Liamovi se často píše jako o nejkrásnějších bratrech Hollywoodu. Oba se věnují herectví a oba jsou zhruba stejně populární. Chrise proslavila role Thora, korunního prince Asgardu. Liam je známý hlavně díky trháku „Hunger Games“ (2012) a je zasnoubený se zpěvačkou Miley Cyrus (25).

Foto: Profimedia.cz

S vousy jsou bratři Chris (vlevo) a Liam jako dvojčata Foto: Profimedia.cz

Miley Cyrus (25) a Noah Cyrus (18)

Mladší sestra Noah žije tak trochu ve stínu rebelky Miley. Teprve osmnáctiletá Noah působí také jako zpěvačka a herečka, ale naštěstí nemá tendenci na sebe upozorňovat nejrůznějšími skandály.

Foto: Profimedia.cz

Miley je blondýnka a Noah dává přednost černé barvě Foto: Profimedia.cz

Owen Wilson (49) a Luke Wilson (46)

Podobné rysy najdeme i ve tvářích bratrů Wilsonových. Luke, Owen i jejich třetí sourozenec Andrew (53) se věnují herectví. Jejich doménou jsou zejména bláznivé komedie, kterých mají na kontě slušnou řádku. Owen si zahrál například zprostředkovatele rozvodů ve filmu „Nesvatbovi“ (2005) a Luka můžete znát jako Emmetta Richmonda z komedie „Pravá blondýnka“ (2001).

Foto: Profimedia.cz

Owen (vlevo) a Luke Wilsonovi mají stejný dobrácký výraz Foto: Profimedia.cz

Která dvojice se podle vás podobá nejvíc?

Reklama

Načítám