Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Vodňanské kuře

Foto: Vodňanské kuře

Přemýšlíte, co lehkého dnes připravíte k večeři? Celozrnný chléb se šalotkovou panádou, parmezánem a kuřecí šunkou je ta pravá volba!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Chléb
  • 500 g celozrnných slunečnicových chlebů
  • 10 ml smetany
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1 ks žloutků
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Panáda
  • 200 g kuřecí šunky
  • 2 ks sterilovaných kapií
  • 8 ks šalotky
  • 1 ks karotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 dl bílého vína
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky balzamikového octa
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
K dokončení
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 hrst kešú
Článek

Postup

01.

Do smetany dejte žloutek, osolte, opepřete, přidejte provensálské koření a prošlehejte do hladké hmoty.

02.

Plátky celozrnného chleba rozkrojte na poloviny, namočte po obou stranách do připravené směsi, položte na plech vystlaný pečicím papírem a ogrilujte do zlaté barvy.

03.

Na oleji orestujte na osminky nakrájené šalotky, přidejte na nudličky nakrájenou šunku, česnek, strouhanou karotku, přidejte na kousky nakrájenou kapii a ještě 2 minuty restujte.

04.

Na závěr panádu zalijte bílým vínem a nechte vydusit. Podle chuti přikapejte trochu balsamika, případně ještě špetku soli a pepře.

05.

Na chleby namažte připravenou směs, posypte praženými kešu oříšky a strouhaným parmazánem. Uvidíte, že i lehká večeře může být opravdu chutná!

Pokud třeba právě slovo panáda slyšíte prvně, koukněte na slovníček kuchařských pojmů, kde se dozvíte i o dalších méně známých výrazech z kuchyně.

Související témata:

Načítám