Hlavní obsah

Černá a hnědá: Dokážeme vám, že se k sobě skvěle hodí

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buď jednu, nebo druhou. Ale nikdy ne obě dohromady. Slyšely jste podobnou fámu o spojení černé a hnědé? Dokážeme vám, že i tyto oblíbené barvy můžete s čistým (módním) svědomím míchat. Stačí jen vědět, jak na to.

Článek

Než se pustíme do rozboru černé a hnědé, musíme podotknout, že v módě neexistuje termín „zakázané spojení“. Nenechte si proto namluvit, že se něco kombinovat nemá nebo nesmí. Věřte nám, že s citlivým přístupem (tento dodatek je ovšem velmi důležitý) se dá spárovat vesměs cokoli.

A proč se o dvou tak populárních barvách traduje, že by se neměly nosit pospolu? Nejspíš proto, že jsou si hodně blízké a nevytváří velký kontrast. Na druhé straně je ale každá úplně jiná, takže spolu zároveň nejsou v harmonii, jako třeba béžová s bílou. Znamená to ale, že byste je nemohly nosit pohromadě? Určitě ne! Pravdou nicméně je, že o jejich spojení musíte více přemýšlet. A protože se móda nejlépe vyučuje na příkladech, ukážeme vám čtyři možnosti, jak černou a hnědou kombinovat.

Začněte s doplňky

Pokud si spojením černé a hnědé nejste stoprocentně jisté, začněte zlehka s doplňky. Zapomeňte na stará pravidla a k černému kabátu a botám klidně přidejte hnědou kabelku, jako to udělala módní ikona Olivia Palermo (34). Myslete přitom na to, že k tmavé budou nejlépe pasovat světlejší a živější odstíny hnědé, jako je například koňaková. Stejně tak vám pocitově pomůže, když nevsadíte jen na tyto dvě barvy – zkuste celek rozbít alespoň částečně světlou plochou.

Foto: Profimedia.cz

Od Olivie Palermo můžete bezpečně opisovat – její outfity nemívají sebemenší chybu. Černý kabát s hnědou kabelkou pojí zlaté detaily, které oba kusy opticky sjednocují, a skvělá je i volba světlé sukně, díky níž jsou od sebe barvy vzdálenyFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: svetr H&M, 899 Kč; saténová sukně New Look, prodává About You, 719 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kabát Zara, 2799 Kč; kožené boty Answear LAB, 1599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kabelka Pieces, prodává Zalando, 960 Kč; pásek Mango, 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: sluneční brýle Topshop, 660 Kč; set dvou stříbrných prstenů Klenoty Aurum, 860 KčFoto: Archiv firem

Troufněte si na dvojitou kůži

Pokročíme k větším plochám! Pokud do hry zapojíte neutrální bílou, můžete směle spárovat i dva výrazné módní kusy. Klíčový je opět správný výběr hnědé, s tmavším a tlumenějším odstínem by výsledek tolik nevyzněl. Mimochodem, pokud milujete kůži (potažmo koženku), stejně jako modelka Rosie Huntington-Whiteley (33), využijte možnosti sáhnout po dvou takto řešených kusech. Hnědé sako působí překvapivě jemně a ve výsledku se k černým kalhotám skvěle hodí. Kdyby byly oba kožené kusy černé, celkový dojem by byl zbytečně tvrdý.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Rosie Huntington-Whiteley pravidelně zásobuje Instagram svými oblíbenými modely a po zásluze za ně sbírá spousty srdíček. V jejím šatníku jsou perfektně zastoupené základní kousky i nejnovější trendy, jako je kožené sako, řetězový náhrdelník nebo kozačky s krokodýlím vzoremFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: koženkové sako Zara, 1999 Kč; koženkové kalhoty Vero Moda, prodává Zoot, 959 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: triko Selected Femme, prodává Zoot, 599 Kč; náhrdelník Stradivarius, 249 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: sluneční brýle Stradivarius, 299 Kč; boty NA-KD, 2490 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kabelka Topshop, 580 Kč; obal na iPhone, iDeal of Sweden, prodává Zalando 760 KčFoto: Archiv firem

Udělejte si pohodlí

Jak už jsme zmiňovali výše, nejsnadněji se s černou kombinují světlejší odstíny hnědé. Pokud vlastníte kabát v podobném tónu, neváhejte a pusťte se do mixování. Ve spojení s modrým denimem vytvoříte pohodlný ležérní look, kterému nebude chybět styl. A koho vám předkládáme coby inspiraci tentokrát? Modelku Hailey Baldwin Bieber (24).

Foto: Profimedia.cz

Styl Hailey Bieber má po světě mnoho obdivovatelů a bez mučení přiznáváme, že se k nim řadíme i my. Přemýšlíte nad dokonalým volnočasovým kompletem? Vytáhněte světlý hnědý kabát, černou mikinu a nezapomeňte na cool keckyFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: mikina s kapucí Lindex, 999 Kč; džíny Lindex, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kabát H&M, 1299 Kč; čepice Answear, 179 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: tenisky Steve Madden, prodává Humanic, 2799 Kč; stříbrný prsten se zirkony Esprit, 1349 KčFoto: Archiv firem

Zkuste zariskovat

Pokud se omezíte pouze na černou a hnědou, dejte si obzvlášť záležet na výběru jednotlivých kousků. Tmavší hnědá může být poměrně riskantní, když ale sáhnete po zajímavém čokoládovém odstínu, výsledek bude stát za to. Stejně tak nezapomínejte na to, že i kdyby finální kombinace nebyla dokonalá, nepřijde vás zatknout žádná módní policie. Nebojte se proto riskovat a zkoušet nové věci. Modelce Kendall Jenner (25) tato strategie vychází dokonale.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Kendall Jenner ráda mixuje kusy, které jsou na první pohled nesourodé. Díky tomuto přístupu si nicméně získala status novodobé módní ikony. Co říkáte na spojení čokoládově hnědé péřovky s celočerným outfitem?Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: mikina LeGer by Lena Gercke, prodává About You, 1299 Kč; džíny H&M,899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: bunda Mango, 699 Kč; kožené boty Dr. Martens, prodává Humanic, 5299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: sluneční brýle Pepe Jeans, prodává Bibloo, 1099 Kč; kabelka Bershka, 399 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Související témata:

Načítám