Hlavní obsah

České herečky i zpěvačky: Kdo nezměnil 20 let účes?

Foto: Profimedia.cz, Ota Bartovský/MAFRA/Profimedia, Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz, Ota Bartovský/MAFRA/Profimedia, Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé ženy sází na jistotu a svůj účes nemění klidně i desítky let. Vědí, co jim sluší, nebo jsou zkrátka konzervativní. Stejně jako tyto známé Češky.

Článek

Existují ženy, které rády zkouší nové účesy podle nejnovějších trendů a mění svou image jako chameleon. A pak jsou ženy, které zůstávají věrné svému sestřihu dlouhá léta. Jediné, k čemu se odhodlají, je maximálně zastřižení konečků či ofiny. Mezi zahraničními celebritami jsou to například Jennifer Aniston (52), Sandra Bullock (56), Salma Hayek (54) či Reese Witherspoon (45). A kdo patří k českým stálicím?

Černovláska Mahulena Bočanová

V krátkých vlasech jste herečku Mahulenu Bočanovou (54) mohli vidět akorát tak v seriálu Chalupáři (1975). Tehdy ovšem chodila teprve do první třídy. Pak jí narostla krásná, tmavá a lesklá hříva a od té doby už jste ji vídali jen v dlouhých hustých kadeřích. A ty jí vydržely dodnes. Nutno podotknout, že Mahuleně stále sluší a jinak si ji snad ani nedokážeme představit.

Foto: Josef Strouhal / Právo / Profimedia, Profimedia.cz

Umíte si Mahulenu Bočanovou představit blonďatou? Nejspíš ne. Je jen dobře, že zůstává věrná svému účesuFoto: Josef Strouhal / Právo / Profimedia, Profimedia.cz

Načechrané kudrny Jany Bouškové

Herečka a manželka Václava Vydry (65) Jana Boušková (67) vsadila v životě, co se týče vlasů, na přirozenost a snad nikdy nepodlehla žádným experimentům. Od mládí nosí načechrané přirozené kudrny střižené na krátko a zůstává jim věrná dodnes. Jako blondýnu jste ji mohli zahlédnout v Nezbedné pohádce (1976) podle Josefa Lady, kde ovšem měla jako rázná princezna Máňa paruku.

Foto: Profimedia.cz

Pro herečku Janu Bouškovou je typický krátký kudrnatý účes. Na snímku vlevo je s manželem v roce 2004Foto: Profimedia.cz

Princezna Lucie Vondráčková

Lucie Vondráčková (41) se do světa showbyznysu dostala už jako dítě. Prorazila nejprve jako moderátorka v dětském pořadu Marmeláda, který uváděla na začátku 90. let (v roce 1992 vydala stejnojmenné album). Působila jako blonďatý diblík a rozpuštěné vlasy nosí většinou dodnes. Snad jen jednu dvě výjimky ve střihu udělala v období dospívání, kdy výrazně zkracovala.

Foto: Profimedia.cz

Lucie se po čtyřicítce cítí stále nejlépe v dlouhých rozpuštěných vlasechFoto: Profimedia.cz

Brunetka Adéla Gondíková

Herečku a moderátorku Adélu Gondíkovou (47) má mnoho lidí spojenou hlavně s moderováním zábavných a kutilských pořadů společně s jejím bratrem Daliborem Gondíkem (51). Již tehdy, když začala uvádět Rady ptáka Loskutáka (2001–2014), měla dlouhé postupně sestříhané tmavé vlasy. A stejný sestřih i barvu má nyní i v televizním seriálu Sestřičky. Jediné, co za tu doby vyměnila, byl manžel. První manželství s Ondřejem Brouskem (40), se kterým má dceru Nelu (16), totiž nevydrželo. Nyní žije po boku hereckého kolegy Jiřího Langmajera (55).

Foto: Profimedia.cz

Adéla Gondíková je se svým účesem trochu konzervativní, ale to jí samozřejmě nemáme za zlé. Tyhle snímky dělí 13 letFoto: Profimedia.cz

Mahagonová Zlata Adamovská

Červenohnědý odstín vlasů je typický pro herečku Zlatu Adamovskou (62) již od dob jejích hereckých začátků. Polodlouhé, možná o trochu více vlnité vlasy nosila už v 90. letech. Jen si vzpomeňte třeba na seriál Hříchy pro pátera Knoxe (1992), který režíroval Dušan Klein na motivy stejnojmenné knihy Josefa Škvoreckého.

Foto: Profimedia.cz

Mahagonovému odstínu i délce vlasů po ramena zůstala Zlata Adamovská od 90. let věrnáFoto: Profimedia.cz

Krátkovláska Marcela Augustová

Říká se, že na opravdu krátký účes musíte mít dobrý tvar hlavy. A ten rozhodně hlasatelce a moderátorce České televize Marcele Augustové (55) nelze upřít. Na obrazovkách ji vídáte od 80. let a kraťoučký sestřih, včetně brýlí, je pro ni příznačný po celou dobu její kariéry. Účes jí moc sluší, jen je potřeba ho neustále udržovat a to znamená častější návštěvu kadeřníka.

Foto: Ota Bartovský / MAFRA / Profimedia, Profimedia. cz

Fotky od sebe dělí přesně 20 letFoto: Ota Bartovský / MAFRA / Profimedia, Profimedia. cz

Reklama

Načítám