Hlavní obsah

Ani slavným se smůla nevyhýbá. Kdo ovdověl v mladém věku?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smrt je strašná, ale do jisté míry spravedlivá. Dříve nebo později čeká každého. Bez ohledu na pohlaví, genetiku nebo množství peněz. Někdy ale přichází o dost dřív, než by měla. Vyrovnat se se ztrátou milované osoby je velmi těžké, zvláště pokud nejde o starého člověka. Své o tom vědí i mnohé celebrity. Některé se staly vdovci či vdovami už v poměrně mladém věku. Koho se to týká?

Článek

Slíbili si lásku na celý život, ale moc dlouho jim to bohužel nevydrželo. Příčinou v těchto případech ovšem nejsou manželské neshody či nevěra, ale smutná událost v podobě úmrtí jednoho z manželů. Tyto celebrity ovdověly. Stály za tím sebevraždy i vážná onemocnění.

Pierce Brosnan (65) 

Irský elegán Pierce Brosnan vděčí za zisk jedné ze svých neznámějších rolí, a sice agenta Jamese Bonda, své první manželce Cassandře Harris (†43). Ta si zahrála hraběnku v bondovce „Jen pro tvé oči“ (1981) po boku Rogera Moorea (†89), a díky tomu se Brosnan seznámil s tehdejším producentem série. Cassandra a Pierce se vzali v roce 1980, o sedm let později byla herečce diagnostikována rakovina vaječníků. S nemocí statečně bojovala čtyři roky, ale neporazila ji. Kromě manžela zanechala ve smutku také své tři děti.

Foto: Profimedia.cz

Takhle to Brosnanovi slušelo s první manželkouFoto: Profimedia.cz

Jana Boušková (64)

Střet s tramvají se stal osudným prvnímu muži herečky Jany Bouškové, kterým byl herec Národního divadla Petr Svojtka (†35). Na vině byla neopatrnost a také alkoholové opojení. Tragická událost se stala pouhý den po hereččiných osmadvacátých narozeninách. A zanechala ji samotnou se synem. Záhy našla herečka štěstí po boku dalšího kolegy Václava Vydry (63). Spolu jim to klape už 36 let.

Foto: Profimedia.cz

Jana Boušková je velká optimistkaFoto: Profimedia.cz

Liam Neeson (66)

Osud je někdy krutý vtipálek. Herce Liama Neesona potkal téměř stejný osud jako postavu, kterou hraje ve filmovém hitu „Láska nebeská“ (2003). Ztvárnil v něm muže, který se vyrovnává se smrtí manželky. Smrt jeho vlastní ženy Natashy Richardson (†45) přišla šest let po dotočení filmu v roce 2009. Herečka zemřela v důsledku vážného poranění hlavy, které si způsobila při lyžování. I po letech prý herec čeká, kdy jeho žena vejde do dveří. 

Foto: Profimedia.cz

Natasha Richardson byla také herečkaFoto: Profimedia.cz

Courtney Love (54)

Velkou část života, nejspíš včetně úspěšné hudební kariéry, měl zpěvák a kytarista kapely „Nirvana“, Kurt Cobain (†27), ještě před sebou. Jenže život ho omrzel už v sedmadvaceti letech, kdy byl nalezen s prostřelenou hlavou. Z herečky a hudebnice Courtney Love tak udělal vdovu pouhé čtyři roky po svatbě. Policisté se shodli na sebevraždě, ale jeho smrt obklopuje řada spekulací. Jejich terčem se stala i zarmoucená vdova. Některé teorie tvrdí, že za zpěvákovu smrt může ona.

Foto: Profimedia.cz

Na fotce jsou manželé s dcerou Frances, které je dnes 26 letFoto: Profimedia.cz

Marcela Březinová (58) 

Zpěvačka Marcela Březinová přišla o svého chotě – výtvarníka, hudebníka a režiséra Zdeňka Švarce (†57) nečekaně a náhle. V roce 2011 se totiž z neznámých důvodů oběsil. Pro zpěvačku to byla už druhá životní rána. Podobný osud si vybrala i její matka, která spáchala sebevraždu skoro před čtyřiceti lety. Naštěstí jí velkou oporou byly v nejtěžších chvílích po smrti manžela její dvě děti. Vzájemně se držely nad vodou.

Foto: Profimedia.cz

Proč se Zdeněk Švarc rozhodl skončit se životem, se nevíFoto: Profimedia.cz

Nigella Lawson (59) 

Obtížnou životní zkoušku musela překonat také populární britská novinářka známá hlavně díky řadě vydaných kuchařek a pořadů o vaření Nigella Lawson. Zamilovala se do svého kolegy v redakci a v roce 1992 následovala svatba v Benátkách. O necelých deset let později ovšem John Diamond (†47) zemřel na rakovinu hrtanu. Útěchu našla novinářka v náruči jeho kamaráda, se kterým začala chodit devět měsíců po smrti manžela. Nedlouho poté se vzali, svoji byli deset let, ale nedopadlo to dobře. Druhý Nigellin manžel, Charles Saatchi (75), měl pravděpodobně násilnické sklony. Blesky fotoaparátů ho zachytily, jak v rámci hádky drží svou ženu pod krkem. V roce 2010 tedy láska vyústila v rozvod.

Foto: Profimedia.cz

Královna anglických pořadů o vaření, Nigella Lawson, nemá na muže štěstíFoto: Profimedia.cz

Vendula Pizingerová (46) 

Zakladatelce nadace „Kapka naděje“ Vendule Pizingerové, dříve Svobodové, muselo být před sňatkem se skladatelem Karlem Svobodou (†68) jasné, že spolu pravděpodobně nedožijí. Dělil je od sebe totiž věkový rozdíl 33 let. Přesto Svobodův odchod přišel dříve, než bylo nutné. V lednu 2007 si na zahradě rodinné vily v Jevanech prostřelil hlavu. Z Venduly se tak stala mladá vdova.

Foto: Profimedia.cz

Dělilo je od sebe 33 letFoto: Profimedia.cz

Eliška Kaplicky (40)

Koloběh života je hodně zajímavý. Své o tom ví i vdova po známém architektovi, autorovi knihovny ve tvaru chobotnice, Janu Kaplickém (†71). V jeden den jí totiž zemřel manžel a zároveň se jí narodila dcera. Kaplickému selhalo srdce, když procházel pražskými ulicemi. Manžele od sebe dělilo celých čtyřicet let, ale prý si skvěle rozuměli. Desetiletá Johanka bohužel tatínka nepoznala.

Foto: Profimedia.cz

Dcera se mu narodila v den jeho smrtiFoto: Profimedia.cz

Čí osud vás nejvíce zasáhl?

Související témata:
Vdovy

Načítám