Hlavní obsah

Český byt v severském stylu: Zařídili ho tak, aby šel rychle proměnit!

Foto: Archiv firmy YIT Stavo (8x)

Byt je zařízen moderně a funkčně, dekorují ho zajímavé tapety s výraznými vzoryFoto: Archiv firmy YIT Stavo (8x)

Reklama

Podívejte se, jak pěkně lze zařídit byt v novostavbě činžovního domu standardního typu. A co je ještě lepší, pěkný design byl pořízen za velmi solidní cenu. Poznali byste modely levnějších obchodů?

Článek

Byt, který jsme navštívili, se nachází v bytovém projektu v pražském Braníku. Dispozičně se jedná o 3 + kk, na celkové ploše 69 m2 najdete kuchyň s jídelním koutem a obývacím pokojem, dvě ložnice a příslušenství. Svým charakterem je byt určen pro mladou rodinu s dětmi.

Interiér vybavila designérka Andrea Hylmarová, která umí dobře kombinovat různé styly a má fantazii a vkus. A také ví, kde nakoupit pěkné zboží za dobré ceny. Například doplňky často nacházela ve švédském řetězci H.

Střídmá barevnost a celkové sladění

Interiér je zařízen ve skandinávském duchu, vybavení je stylově čisté a praktické. Nápadným a zajímavým prvkem je barevná tapeta, která prostor sjednocuje, ale i oživuje. Oříškem ovšem bylo řešení umístění nábytku, třeba kam dát čtyřmístný jídelní stůl, aby zbyl dostatek místa pro sedačku. „Zvolili jsme méně tradiční řešení a propojili jsme jídelní stůl s kuchyňskou deskou. Kuchyňská linka je tak silnou dominantou místnosti,“ uvedla Andrea Hylmarová.

Foto: Archiv firmy

Jídelní stůl navazuje na linku a je její přirozenou součástí. Stůl byl vyroben na míru, židle jsou Pedrali, model Gliss (3700 Kč). Spotřebiče jsou Siemens, lednice ZanussiFoto: Archiv firmy

Vzor a barvy, které neurazí

Byt ani nábytek se nekupují každý den. Ani vybavení by tedy nemělo podléhat módním trendům, které se obvykle brzy omrzí. Andrea Hylmarová to řeší tak, že používá nápadnější tapety, neboť ty se dají v případě potřeby snadno vyměnit. Takovou dekoraci najdete v jedné z ložnic, zařízené jako dětský pokoj či pracovna, záleží na potřebách majitele.

Foto: Archiv firmy

Kuchyňská linka byla vyrobena na míru (cena 125 tisíc Kč) a díky kompozici nábytku se stala dominantou místnosti. Ladí i výraznou barevnou tapetou ze série Clocks od české firmy LavmiFoto: Archiv firmy

Skříně se vešly do ložnice

Druhá, hlavní, ložnice je prostorná, místo bylo využito pro úložné prostory. Na stěně za dveřmi je tedy velká vestavná skříň na míru, která i přes svoji velikost nechala místnost dýchat. Jinak i zde najdete úsporný a elegantní design. Místo klasických lamp použila designérka čtecí stojací variantu, která je zajímavou a praktickou alternativou k tradičním stolním svítidlům.

Foto: Archiv firmy

Ložnice rodičů má vestavěnou skříň, vyrobenou na míru. Postele jsou z Ikea, model Malm, lampičky Ikea 365+ Brasa vyšly na 1490 Kč/ks. Svítidlo je Artecnica, prodává Rendl LightFoto: Archiv firmy

Severský design se hodí i do našich bytů

„Zařízením interiéru ve finském stylu jsme chtěli ukázat, že i v severském designu se dá vytvořit příjemný a útulný domov a že charakteristické finské prvky, jakými jsou čistá, střídmá architektura a přírodní materiály, se mohou dobře doplňovat s funkčně vybaveným tuzemským interiérem,“ říká Marek Kontriš, marketingový manažer projektu. Za tento byt byste i s vybavením dali 4 922 750 Kč.

Foto: Archiv firmy

Dětský pokoj či pracovna je vybavena psacím stolem a židlí Ironica (výrobce TON). Tapeta Lavmi stojí 1240 Kč za roli. Za dveřmi je nástěnná skříňka, ale vešla by se sem i menší šatní skříňFoto: Archiv firmy

Jak se vám byt líbí? Myslíte, že by splňoval vaše představy? A co říkáte na cenu? Diskutujte pod článkem!

Reklama

Načítám