Hlavní obsah
3,3
(63)
Foto: Lucie Frantová

Foto: Lucie Frantová

Rychlá a chutná večeře pro celou rodinu? Připravte si klasiku, která se neomrzí. Čevapčiči s domácím ajvarem chutná fantasticky!

40 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
Čevabčiči
  • 500 g vepřového mletého masa
  • 500 g hovězího mletého masa
  • 1 lžička čubrici
  • 1 lžička jedlé sody
  • 80 ml perlivé vody
  • 100 ml řepkového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce hladké mouky
Ajvar
  • 6 ks červené papriky
  • 1 ks červené feferonky
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Maso dejte do mísy a promíchejte se solí, pepřem a kořením. Vmíchejte sodu a trochu perlivé vody. Vše důkladně rozmíchejte a hotovou směs nechte uležet.

02.

Mezitím připravte ajvar. Papriky rozložte na plech a pečte, dokud se na nich nezačnou tvořit puchýřky. Pokud papriky černají, je to v pořádku. Vyjměte je z trouby, dejte do sáčku a nechte chvíli zapařit. Poté je oloupejte a zbavte stopek i semínek.

03.

Papriky dejte do hrnce, přidejte olej a nakrájenou feferonku a směs chvíli vařte. Poté ji důkladně rozmixujte a podle potřeby osolte a opepřete. 

04.

Z uleželého masa vytvarujte malé válečky a mírně je poprašte hladkou moukou. V pánvi rozpalte olej a čevapčiči ze všech stran opečte dozlatova. Hotové maso podávejte s bramborovou kaší, rukolovým salátem a čerstvým ajvarem.

Jaké jsou vaše nejoblíbenější pokrmy z mletého masa? Pochutnejte si na dobrotě z masa a zelí anebo mletých biftečcích s kapary a parmazánem.

Reklama

Načítám