Článek
Postup
01.
Maso dejte do mísy a promíchejte se solí, pepřem a kořením. Vmíchejte sodu a trochu perlivé vody. Vše důkladně rozmíchejte a hotovou směs nechte uležet.
02.
Mezitím připravte ajvar. Papriky rozložte na plech a pečte, dokud se na nich nezačnou tvořit puchýřky. Pokud papriky černají, je to v pořádku. Vyjměte je z trouby, dejte do sáčku a nechte chvíli zapařit. Poté je oloupejte a zbavte stopek i semínek.
MLETÉ MASO JE NEOBYČEJNĚ VARIABILNÍ
03.
Papriky dejte do hrnce, přidejte olej a nakrájenou feferonku a směs chvíli vařte. Poté ji důkladně rozmixujte a podle potřeby osolte a opepřete.
04.
Z uleželého masa vytvarujte malé válečky a mírně je poprašte hladkou moukou. V pánvi rozpalte olej a čevapčiči ze všech stran opečte dozlatova. Hotové maso podávejte s bramborovou kaší, rukolovým salátem a čerstvým ajvarem.
Jaké jsou vaše nejoblíbenější pokrmy z mletého masa? Pochutnejte si na dobrotě z masa a zelí anebo mletých biftečcích s kapary a parmazánem.