Hlavní obsah
Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Nároky na chatové recepty bývají poměrně vysoké. Musíte zasytit bandu hladových krků, všem by to mělo chutnat a ideálně byste při přípravě neměli zašpinit moc nádobí (protože ho v té malé kuchyňce zkrátka moc nemáte). Chatařoví ježci všechno splňují!

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 6 ks špekáčků
  • 20 dkg plátkového sýra
    7
  • 30 g anglické slaniny
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Vuřty oloupejte a podélně nakrájejte na čtvrtky. Poté berte vždy dvě čtvrtky, vkládejte mezi ně plátek sýru a to celé obalujte ještě dalším plátkem sýra.

02.

Pak přichází na řadu slanina – tenkým plátkem vuřty se sýrem omotejte a propíchněte špejlí tak, aby vše drželo pohromadě. Můžete opékat jako špízy na grilu (ideální proložit cibulkou nebo paprikou) nebo jen tak na pánvi či v troubě. Zní to jednoduše, ale výsledek je skvělý!

Do anglické slaniny můžete také zabalit plněné papriky.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 266 kJ
Bílkoviny28,78 g
Tuky44,93 g
Sacharidy1,24 g
Sůl3,74 g
SAFA19,71 g
Vláknina1,01 g
Cukry0,79 g
Související témata:

Načítám