Hlavní obsah

Chcete mít svěží oči po celý den?

Reklama

Staráte se o pokožku těla, vlasy, nehty, pleť, ale často zapomínáte na své oči! Máte je unavené, začervenalé a bolí vás? Tak to máte nejvyšší čas začít o ně vhodně pečovat.

Článek

Nechcete-li přijít o svůj dobrý zrak, musíte o oči pečovat a chránit je. A to nejen tak, že je nebudete přetěžovat dlouhým mžouráním do obrazovky počítače nebo čtením při špatném osvětlení, ale především tím, že budete dbát o jejich dostatečné zvlhčení a potřebný odpočinek.

Proč vaše oči volají o pomoc?

Vnější vlivy se na stavu očí podepisují nejčastěji. Ať už se jedná o prach, suchý vzduch z klimatizace nebo topení, ostré slunce anebo dlouhodobou námahu. To všechno doléhá na oči drtivou silou. Jedním z nejčastějších projevů je takzvaný Syndrom suchého oka. Trpí jím zejména lidé, kteří pracují v uzavřených prostorách, a navíc se soustředěně několik hodin v kuse dívají do monitorů počítačů. Další nejčastější kombinací je puštěná klimatizace a řízení automobilu. Oči se velmi opotřebovávají právě tímto zvýšeným důrazem na pozornost, kdy méně mrkáte.

Soustředěné dívání do monitoru nebo při řízení auta vaše oči velmi zatěžuje

Příčinou potíží je porucha slzného filmu, jež má vliv na poškození očního povrchu a vede k výraznému subjektivnímu pocitu diskomfortu. Pokud se slzný film odpaří, následky se projeví řezáním či pálením očí, pocitem cizího tělesa v oku, pocitem unavených očí, bolestí či otokem víčka. V oku můžete pozorovat také zarudnutí.

Pokud se tento stav nijak neřeší, dochází k trvalým následkům poškození povrchu očí, což může vést až ke zhoršenému vidění. S vážnými a dlouhodobými potížemi byste proto vždy měli vyhledat očního lékaře.

Po čem vaše oči touží?

Kvalitní brýle s UV filtrem a zvlhčující oční kapky, které vám v případě potřeby pomohou, by měly být stálou součástí obsahu vaší kabelky. Pokud potřebujete opravdu rychlou úlevu pro své unavené a namáhané oči, mějte vždy po ruce oční kapky OCUTEIN SENSITIVEz prémiové řady Da Vinci Academia, které koupíte v lékárně. Tyto kapky zajišťují 100% úlevu pro podrážděné, unavené a červené oči. Svým složením odpovídají lidským slzám, a proto jsou vhodné i pro velmi citlivé oči.

Oční kapky OCUTEIN SENSITIVE zajišťují vysokou hydrataci a lubrikaci oka a zaručují tak okamžitou úlevu očím. Díky obsahu dvou účinných látek – hyaluronanu sodného a hypromelosy obnovují přirozený slzný film. Jen neporušený slzný film zachovává zrakovou ostrost a vytváří v očích příjemný pocit. Oční kapky OCUTEIN SENSITIVE byly vyvinuty pro celodenní nošení kontaktních čoček všech druhů bez vysychání, mlžení a řezání v očích, a navíc prodlužují jejich životnost.

Oční kapky Ocutein Sensitive zakoupíte ve své lékárně nebo v e-shopu www.zlekarny.cz.

Nezapomeňte, že vaše oči jsou nenahraditelné. Dopřejte jim proto péči, která jim vrátí jiskru!Více informací naleznete na www.ocutein.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám