Hlavní obsah
3,1
(233)
 

Mini cheesecaky jsou ideálním dezertem nejen pro individualisty, ale i pro ty, kterým se pečení zatím moc nedaří. Na rozdíl od klasického velkého dortu na nich totiž není co zkazit. Stačí pořádně stlačit sušenky na korpus a použít můj trik s kondenzovaným mlékem, které dá náplni božskou chuť.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 porcí
Krusta
  • 180 g karamelových sušenek
  • 60 g másla
Náplň
  • 450 g čerstvého krémového sýru
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce hladké mouky
K dokončení
  • 2 hrsti čerstvého ovoce
Článek

Postup

01.

Sušenky rozmixujte, smíchejte s rozpuštěným máslem a směs rozdělte do formy na muffiny vyložené papírovými košíčky nebo do cca 12 silikonových formiček.

02.

Rukama a lžičkou drť co nejvíce utlačte, aby se vám po vybalení nedrolila.

03.

Nyní ručně nebo v mixéru prošlehejte žervé s kondenzovaným mlékem, vejci, citronovou kůrou nebo vanilkovým extraktem, špetkou soli a moukou.

04.

Krém rozdělte do košíčků a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut, až povrch zpevní. Nelekněte se, pokud se během pečení náplň nafoukne, po vychladnutí zase splaskne.

05.

Nechte zchladnout v otevřené troubě nebo na lince a před podáváním dejte alespoň na hodinu do lednice.

06.

Ozdobte čerstvým ovocem a podávejte.

Foto: Jakub Jurdič

Tyhle roztomilé dortíčky jsou ideální na pikniky a oslavy, protože odpadá starost (a nádobí) spojené s krájením velkého dortuFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Načítám