Hlavní obsah

Nepečené malinové cheesecaky s bílou čokoládou

Hodnocení:
(101)
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Máte chuť na něco malého sladkého, ale nechcete se pouštět do žádného velkého pečení? Připravte si nepečené malinové cheesecaky s bílou čokoládou a sušenkovým korpusem. Pochutnáte si a bezvadně se hodí i na pikniky!

Ingredience pro:
12 kusů
Na korpus:
  • 16 ks kakaových sušenek s mléčnou náplní
  • 50 g másla
Na náplň:
  • 240 g čerstvého krémového sýru
  • 200 g bílé čokolády
  • 180 ml smetany ke šlehání 30%
  • 150 g malin
Na ozdobu:
  • maliny
  • moučkový cukr
Článek

Postup

Krok 1: Sušenky (Oreo, Disko, Neo) rozmixujte nebo válečkem v sáčku rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Muffinové formičky vyložte papírovými košíčky, směs do nich rozdělte a pořádně utlačte prsty nebo lžičkou. Dejte vychladit, než si připravíte náplň.

Krok 2: Maliny omyjte. Smetanu ušlehejte dotuha. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnce, tam je třeba ji zhruba každých 40 vteřin promíchat. Krémový sýr (Matylda, Philadelphia, Goldessa) prošlehejte s rozpuštěnou čokoládou a opatrně do něj vmíchejte šlehačku.

Krok 3: Maliny na náplň rozdělte na sušenkové korpusy (já dala 3 ks na každý kousek), překryjte krémem, uhlaďte a dejte do lednice (nebo pro netrpělivé do mrazáku) alespoň na hodinu zatuhnout. Podávejte ozdobené dalšími malinami a moučkovým cukrem.

Tip: Cheesecake připravte jako jeden velký dort nebo maliny vyměňte za jiné sezonní ovoce.

Tyhle malinové košíčky jsou skvělou volbou i na letní pikniky. Co se na podobné akce osvědčilo vám?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama