Hlavní obsah
3,6
(125)
 

Máte chuť na něco malého sladkého, ale nechcete se pouštět do žádného velkého pečení? Připravte si nepečené malinové cheesecaky s bílou čokoládou a sušenkovým korpusem. Pochutnáte si a bezvadně se hodí i na pikniky!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 kusů
Korpus
  • 16 ks kakaových sušenek s mléčnou náplní
  • 50 g másla
Náplň
  • 240 g čerstvého krémového sýru
  • 200 g bílé čokolády
  • 180 ml smetany ke šlehání
  • 150 g malin
K dokončení
  • 36 ks malin
  • 1 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Sušenky (Oreo, Disko, Neo) rozmixujte nebo válečkem v sáčku rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem. Muffinové formičky vyložte papírovými košíčky, směs do nich rozdělte a pořádně utlačte prsty nebo lžičkou. Dejte vychladit, než si připravíte náplň.

02.

Maliny omyjte. Smetanu ušlehejte dotuha. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnce, tam je třeba ji zhruba každých 40 vteřin promíchat. Krémový sýr (Matylda, Philadelphia, Goldessa) prošlehejte s rozpuštěnou čokoládou a opatrně do něj vmíchejte šlehačku.

03.

Maliny na náplň rozdělte na sušenkové korpusy (3 ks na každý kousek), překryjte krémem, uhlaďte a dejte do lednice (nebo pro netrpělivé do mrazáku) alespoň na hodinu zatuhnout. Podávejte ozdobené dalšími malinami a moučkovým cukrem.

Tip: Cheesecake připravte jako jeden velký dort nebo maliny vyměňte za jiné sezonní ovoce.

Tyhle malinové košíčky jsou skvělou volbou i na letní pikniky. Co se na podobné akce osvědčilo vám?

Reklama

Načítám