Hlavní obsah

Cheesecake jako muffiny? S ovocem jsou božské!

Hodnocení:
(128)
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Mini cheesecaky jsou ideálním dezertem nejen pro individualisty, ale i pro ty, kterým se pečení zatím moc nedaří. Na rozdíl od klasického velkého dortu na nich totiž není co zkazit. Stačí pořádně stlačit sušenky na korpus a použít můj trik s kondenzovaným mlékem, které dá náplni božskou chuť.

Ingredience pro:
12 porcí
Na krustu
  • 180 g karamelových sušenek
  • 60 g rozpuštěného másla
Na náplň
  • 450 g sýru žervé
  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce hladké mouky
Na ozdobu
  • sezonní ovoce
Článek

Postup

Krok 1: Sušenky rozmixujte, smíchejte s rozpuštěným máslem a směs rozdělte do formy na muffiny vyložené papírovými košíčky nebo do cca 12 silikonových formiček.

Krok 2: Rukama a lžičkou drť co nejvíce utlačte, aby se vám po vybalení nedrolila.

Krok 3: Nyní ručně nebo v mixéru prošlehejte žervé s kondenzovaným mlékem, vejci, citronovou kůrou nebo vanilkovým extraktem, špetkou soli a moukou.

Krok 4: Krém rozdělte do košíčků a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut, až povrch zpevní. Nelekněte se, pokud se během pečení náplň nafoukne, po vychladnutí zase splaskne.

Krok 5: Nechte zchladnout v otevřené troubě nebo na lince a před podáváním dejte alespoň na hodinu do lednice.

Krok 6: Ozdobte čerstvým ovocem a podávejte.

Foto: Jakub Jurdič

Tyhle roztomilé dortíčky jsou ideální na pikniky a oslavy, protože odpadá starost (a nádobí) spojené s krájením velkého dortu

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama