Hlavní obsah
Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Verzi číny ze sójového masa uvítají nejenom vegetariáni. Rychlá příprava a chuť se zalíbí všem!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka pepře
  • 300 g rýže
  • 1 lžíce škrobu
  • 3 lžíce sójové omáčky
    6
  • 1 ks paprik
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1 hrst pórku
  • 1 špetka muškátového oříšku
    8
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce hořčice
    10
  • 1 lžička soli
  • 1 kostka zeleninového bujónu
    9
  • 3 lžičky koření na čínu
  • 1 ks cibule
  • 1 balení sójových kostek
    6
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Sójové maso uvařte dle návodu na sáčku, do vroucí vody ale nezapomeňte přidat koření na čínu. Hotové sójové kostky sceďte a dále s nimi můžete pracovat jako s klasickým masem.

02.

Na troše oleje zpěňte nadrobno pokrájenou cibulku, přidejte sójové kostky, kostku zeleninového bujonu (kdo ho nemá rád, tak ho samozřejmě vynechá), sůl, pepř, koření na čínu, a důkladně promíchejte.

03.

Poté přidejte hořčici, kečup, muškátový oříšek, pokrájenou zeleninu a sójovou omáčku. Zalijte trochou vody a zhruba 15 minut nechte vařit. Pokud vám zbylo příliš šťávy, zahustěte lžící solamylu. Podávejte s rýží.

Věděli jste, že ze sójového masa můžete usmažit i řízky? Ne? Vyzkoušejte zachutnají vám.

Související témata:

Načítám