Hlavní obsah

Čína ze sójového masa

Hodnocení:
(3)
Foto: Mia Mirrelli
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Verzi číny ze sójového masa uvítají nejenom vegetariáni. Rychlá příprava a chuť se zalíbí všem!

Ingredience pro:
4 porce
  • pepř
  • 300 g rýže
  • solamyl
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 paprika
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1 hrst pórku
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce hořčice
  • sůl
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • koření na čínu
  • 1 cibule
  • 1 balení sójových kostek
Článek

Postup

Krok 1: Sójové maso uvařte dle návodu na sáčku, do vroucí vody ale nezapomeňte přidat koření na čínu. Hotové sójové kostky sceďte a dále s nimi můžete pracovat jako s klasickým masem.

Krok 2: Na troše oleje zpěňte nadrobno pokrájenou cibulku, přidejte sójové kostky, kostku zeleninového bujonu (kdo ho nemá rád, tak ho samozřejmě vynechá), sůl, pepř, koření na čínu, a důkladně promíchejte.

Krok 3: Poté přidejte hořčici, kečup, muškátový oříšek, pokrájenou zeleninu a sójovou omáčku. Zalijte trochou vody a zhruba 15 minut nechte vařit. Pokud vám zbylo příliš šťávy, zahustěte lžící solamylu. Podávejte s rýží.

Věděli jste, že ze sójového masa můžete usmažit i řízky? Ne? Vyzkoušejte zachutnají vám.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama