Hlavní obsah
Foto: foto Mona Martinů

Foto: foto Mona Martinů

Není řízek jako řízek a rozdíly se dají dělat i jinak, než že vepřové maso vyměníte za kuřecí. Vyzkoušejte řízky ze sójových plátků. I tahle varianta vám zachutná.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Na řízky
  • 1 balení sójových plátků
    6
  • 1 kostka zeleninového bujónu
    9
  • 2 lžíce sójové omáčky
    6
Trojobal
  • 3 lžíce hladké mouky
    1
  • 1 ks vejce
    3
  • 5 lžic strouhanky
    1
Smažení
  • 1 dl oleje
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Jste vegani? Pak místo klasického trojobalu s vejcem použijte vegan těstíčko a cornflaky. Anebo vyzkoušejte tuto veganskou strouhankovou směs.

Postup

01.

Podle návodu si připravte zeleninový bujón a uvařte v něm plátky masa (asi 10 minut). Poté je slijte, po zchladnutí z nich vymačkejte přebytečnou vodu a potřete z jedné strany sójovou omáčkou.

02.

Nechte je minimálně hodinu, nejlépe ale přes noc v uzavřené nádobě uležet, a poté je obalte v klasickém trojobalu.

03.

Řízečky osmažte z obou stran dozlatova. Plátky masa samozřejmě můžete ochutit dle vlastní fantazie, je možné přidat mletou papriku, kari, chilli atd.

Máte sóju rádi? Zkuste plněné papriky bez masa.

Načítám