Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Nepečené dezerty, to je vaše? Zamlsejte si! Podle následujícího receptu vykouzlíte jemné citronové kuličky.

20 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
40 kuliček
  • 200 g bílé čokolády
    6
    7
  • 50 g másla
    7
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 hrnek cukru moučka
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V kastrůlku zahřejte nalámanou čokoládu s máslem a špetkou soli do rozpuštění, odstavte a vmíchejte citronovou šťávu (kdo má rád kyselejší, vymačká citron celý).

02.

Dejte zatuhnout do lednice (nejlépe přes noc), a poté pomocí lžičky tvarujte malé kuličky, které obalujte v moučkovém cukru nebo kokosu.

Jako protiklad, i když stále stejně dobrý, vyzkoušejte lahodné čokoládové lanýže s pomerančem.

Energetická hodnota celkem pro 1 kuličku
Energie209,55 kJ
Bílkoviny0,31 g
Tuky2,68 g
Sacharidy6,06 g
Sůl0,04 g
SAFA1,54 g
Vláknina0,06 g
Cukry6,05 g
Související témata:

Načítám