Hlavní obsah
3,0
(8)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Nepečené dezerty, to je vaše? Zamlsejte si! Podle následujícího receptu vykouzlíte jemné citronové kuličky.

20 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
40 kuliček
  • 200 g bílé čokolády
  • 50 g másla
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 hrnek cukru moučka
Článek

Postup

01.

V kastrůlku zahřejte nalámanou čokoládu s máslem a špetkou soli do rozpuštění, odstavte a vmíchejte citronovou šťávu (kdo má rád kyselejší, vymačká citron celý).

02.

Dejte zatuhnout do lednice (nejlépe přes noc), a poté pomocí lžičky tvarujte malé kuličky, které obalujte v moučkovém cukru nebo kokosu.

Jako protiklad, i když stále stejně dobrý, vyzkoušejte lahodné čokoládové lanýže s pomerančem.

Reklama

Související témata:

Načítám