Hlavní obsah

Citronový koláč se sýrem ricotta

Hodnocení:
(33)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Milujete sladké, ale potřebujete chuť doladit i něčím kyselým? Pak je pro vás citronový koláč se sýrem ricotta to pravé!

Ingredience pro:
20 cm průměr formy
Těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 1 špetka soli
  • 60 g cukru krupice
  • 125 g másla
  • kůra ze dvou citronů
  • šťáva ze dvou citronů
  • 2 žloutky
Náplň
  • 350 g ricotty
  • 90 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • kůra z jednoho citronu
  • 80 g sekaných mandlí
Článek

Postup

Krok 1: Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a vypracujte hladkou hmotu. Ta by se měla nechat před vtlačováním do formy asi hodinu odpočívat v lednici, ale není to úplně nezbytné.

Krok 2: Formu na koláč pečlivě vymažte a těsto do ní postupně po kouskách vtlačujte prsty. Dejte si záležet i u okrajů, které by neměly být příliš tenké. Poté se vrhněte na náplň.

Krok 3: Sýr ricotta vypadá trochu jako italské mascarpone a koupíte ho v supermarketech zhruba za 40 korun (kelímek o 250 g). Smíchejte ho s cukrem a zapojte do práce i ruční šlehač. Postupně do směsi zašlehávejte vejce i kůru z citronu.

Krok 4: Náplň nalijte na připravený koláč, posypte kousky mandlí a pečte při 180 stupních dozlatova zhruba 50 minut.

Další recepty na citronové mlsání naleznete v souboji receptů, kde se utkal citronový cheesecake se zmrzlinou.

ynezorPumanzeSaNyknalC
18. 4. 2011

Reklama

Sdílejte článek