Hlavní obsah

Co letos opravdu letí? Pět módních trendů, které nemůžete ignorovat

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Každou sezonu vás módní průmysl zásobuje tolika styly, že vyznat se ve všech je pro smrtelníka téměř nemožné. Přinášíme vám proto 5 letošních trendů, které v období jara a léta prostě nemůžete ignorovat. A které vás budou bavit!

Článek

Je vyloženě nadlidský výkon se stoprocentně orientovat v módních novinkách. Ale proto tu máte nás. Vypátrali jsme, jaké trendy by vás neměly minout, až zamíříte na nákupy.

XL náušnice

Pokud jste stejně jako autorka tohoto textu zarytě věrná drobným náušnicím - perličkám do uší, tento trend bude pro vás opravdovou inovací. Není však čeho litovat, do popředí se dostávají náušnice, které jsou všechno, jen ne maličké. Na přehlídkách i kampaních tak můžete spatřit hvězdičky, výrazné barvy, třásně, geometrické tvary či podoby ovoce nebo roztomilých zvířátek.

Jak je můžete nosit vy?

Samozřejmě, že to, co je vidět na přehlídkových molech, nejde úplně stejně nosit v praktickém životě. Proto, pokud jste si už nějaký krásný kousek vybrala, je důležité to nepřehánět jak s líčením, tak s úpravou vlasů. Postačí nízko posazený drdol nebo hladký culík. Zároveň se vyhněte výraznému náhrdelníku nebo ozdobám do vlasů. Jde o to zvýraznit jen jednu přednost, a tou jsou právě náušnice.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): náušnice s hvězdičkami, H&M, 249 Kč, geometrické XL náušnice, Lindex, 149 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): náušnice s třásněmi, Zara, 399 Kč, náušnice ve tvaru ovoce, Mango, 299 KčFoto: Archiv firem

Pruhy

Nejedná se o překvapivý trend, ovšem pruhy se letos na jaře i v létě budou nosit ve všech možných podobách. Svislé, horizontální, široké pruhy v kombinaci s tenkými, mix několika barev – zkrátka, co se týče tohoto stylu, je povoleno vše. Tento trend rozjel Ralph Lauren a nyní pruhy a proužky už najdete v každém obchodním řetězci.

Jak je nosit?

Pokud jste odvážná, nemusíte se obávat kritiky a hravě kombinujte svislé pruhy s těmi horizontálními. Jestli patříte k milovnicím minimalismu, stačí si například k širokým svisle pruhovaným kalhotám obléct neutrální top. Letos jde o to, že pruhy mají hrát hlavní roli, a tak zapomeňte na nudné námořnické tričko a oblečte se do pruhovaných košil, šatů, sak nebo sukní.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): top na jedno ramínko, Mango, 599 Kč, kalhotová sukně, Cellbes, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): pruhovaný overal, Zara, 899 Kč, jednoduché šaty, Esprit, 1699 KčFoto: Archiv firem

Punk and rock styl

Ano, festivalová sezona už klepe na dveře, ale tentokrát rockové křiváky, kožené sukně a odvážné topy s potiskem nebudou jen záležitostí na koncerty. Černá barva, kůže v kombinaci s bavlněným tričkem nebo tylem kralovala na přehlídkách módního domu Dior nebo Ungaro a nyní je můžete nosit i vy.

Jak jej nosit?

V tomto případě nejlépe zafunguje kombinace kontrastů. Jemné šaty s flitry doplněné koženou bundou. Ty samé šaty pak můžete nastylovat přes klasické bavlněné tričko. K roztrhaným džínám místo tenisek obujte kožené balerínky (ty odvážnější mohou doplnit cvočky). Letos prostě rockový styl nebude okrajovou záležitostí, takže kombinujte podle své fantazie.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): lehké šaty s flitry, Bershka, 1299 Kč, koženkový křivák, Stradivarius, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): balerínky s aplikacemi, Zara, 899 Kč, bavlněné tričko, H&M, 249 KčFoto: Archiv firem

Červená x růžová

Kombinaci těchto dvou barev nelze považovat za objev roku, ovšem letos už je mezi módními odborníky braná za jakousi samozřejmou složku letního šatníku. Michael Kors růžovou s červenou hned v několika provedeních uvedl na své přehlídce a vizážisti dokonce tyto dva odstíny kombinují v líčení rtů.

Jak je nosit?

Tyto barvy působí žensky a zároveň uvolněně. Takže se nemusíte obávat náročného stylingu. Můžete sáhnout po lehce pudrové až po fuchsiovou, obě v kombinaci s červenou vypadají něžně. Ano, jedná se o výraznou kombinaci, ale k jaru a létu trochu té nebojácnosti patří, ne? Vybírejte pouze kvalitní materiál. Vaše kousky tak budou déle vypadat jako nové.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): pantofle s aplikacemi, Zara, 699 Kč, červené šaty, H&M, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): červený vak, Bershka, 549 Kč, pastelově růžová košile Bershka, 599 KčFoto: Archiv firem

Nášivky

Už se o nich napsalo tolik článků, nafotilo editorialů a stejně jsou pořád ve středu módního dění. Nášivky už nelze považovat za pouhé záplaty. Jsou trendy a jsou zkrátka všude. Ale díky tomu, že umí odvést pozornost od problémových partií nebo pupínku na čele, byste je měla vzít na milost i vy. Třeba v podobě nového doplňku.

Jak je nosit?

Zde je to zcela na vašem vkusu. Populární jsou pošité topy, kabelky nebo bundičky. Ale jak už to bývá u rychlé módy, výrobci je dokázali umístit už i na podprsenky i ponožky. A kromě umístění se můžete rozhodovat mezi kolibříky, květinami, populárními emoji nebo nápisy s vlastním názorem. Samozřejmě jak už to bývá u výrazných trendů, všeho s mírou, volte nášivky na jednom kousku z celého vašeho outfitu.

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): malý batůžek, Stradivarius, 399 Kč, bavlněné tričko, Mango, 499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Na foto (zleva): svetr s copánkovým vzorem, H&M, 599 Kč, krajkové šaty, Zara, 799 KčFoto: Archiv firem

Vybraly jste si? My rozhodně ano!

Reklama

Související témata:

Načítám