Hlavní obsah

Co na té Beyoncé je aneb Queen B slaví 40!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Co všechno stihla Beyoncé Knowles za svých 40 let? Několik rekordů, šest studiových alb, účinkovat v pár filmech a některé i režírovat, překonat manželskou nevěru a vychovávat tři děti. Podívejte se na její kariéru i módní evoluci zblízka!

Článek

Být lepší než ostatní, snažit se dvakrát tolik a nikdy nepolevit. To je recept na úspěch podle Beyoncé Knowles. A k tomu samozřejmě ohromná hromada talentu. Hudbu nahrává už 31 let, vyhrála 28 cen Grammy (a je nejčastěji nominovanou ženou v historii), zahrála si v několika filmech a navrhuje kolekce sportovního oblečení Ivy Park.

Kolují o ní konspirační teorie, že patří k iluminátům, tvrdí se, že je holohlavá a jen střídá paruky, nebo že lže o svém věku a ve skutečnosti je jí 42. Nicméně dnes doopravdy slaví, a to kulaté 40. narozeniny. Co všechno už stihla a co chystá na další dekádu?

2002: Destiny’s Child

Skupinu Destiny’s Child tvořily Kelly Rowland (40), Michelle Williams (42) a Beyoncé. V kapele se vystřídalo zpěvaček více a působila v letech 1990 až 2006. V roce 2001 tato trojice ohlásila pauzu, díky které se daly členky na sólovou dráhu. Mimochodem, všechny zůstaly doteď velkými kamarádkami. Beyoncé vydala v roce 2003 album Dangerously in Love, ze kterého pochází jeden z jejích největších hitů: Crazy in Love. A od té doby jí (nejen) hudební svět leží u nohou.

Foto: Profimedia.cz

Ladící kompletky, odhalená břicha, to jsou letošní trendy, ovšem bývaly i v roce 2002Foto: Profimedia.cz

2006: Queen B

V roce 2006 vydala album B’Day, které mělo obrovský úspěch, nejvíc asi píseň Déjà Vu. Ve stejném roce měly premiéru filmy Pink Panther (2006) a Dreamgirls (2006), kde hrála. Za účinkování v Dreamgirls získala 2 nominace na Zlatý glóbus. V té době jí záleželo na komerčním úspěchu. Díky tomu, že si vybudovala zvučné jméno, prý může nyní dělat hudbu, která by na první dobrou v mainstreamu úspěšná nebyla. Ve 27 si založila vlastní produkční agenturu Parkwood Entertainment. Chtěla být sama sobě šéfkou a kreativitu a umění dávat na první místo.

Foto: Profimedia.cz

Na premiéru filmu Růžový Panter (2006) jedině v růžové saténové róběFoto: Profimedia.cz

2008: Alter ego

Pro tu ženu, kterou se stává na pódiu, má alter ego jménem Sasha Fierce. Ta přijde, když je potřeba být sexy a provokativní. V osobním životě prý zpěvačka taková vůbec není. Sasha má chránit to, čím Beyoncé opravdu je. Její dvě tváře jste mohli vidět na albu I Am… Sasha Fierce z roku 2008, kde je v písních představila. Možná i díky tomu si zvládla udržet zdravý rozum i přes tak obrovskou slávu. Tou dobou dostávala Grammy, pořádala obří turné, zpívala na inauguraci Baracka Obamy. V roce 2010 přiznala, že si plánuje od hudby odpočinout.

Foto: Profimedia.cz

Beyoncé na předávání Grammy v roce 2008Foto: Profimedia.cz

2013: Poprvé i režisérkou

V roce 2012 porodila dcerku Blue Ivy a jen o rok později předváděla svou bezchybnou postavu (možná lepší než kdy dřív) v klipech k albu, které vyšlo naprosto neočekávaně, bez jakéhokoliv marketingu, a dostalo jednoduchý název: Beyoncé. Za první tři hodiny, tedy ještě dříve, než média zahltila informací o neohlášeném vydání desky svět, si nahrávku koupilo na osmdesát tisíc fanoušků. Album je označeno jako „vizuální“, protože ke každé písni byl natočen  videoklip. Na HBO měl ve stejném roce premiéru dokument o Beyoncé Life is But a Dream, který zpěvačka sama produkovala a režírovala.

Foto: Profimedia.cz

Beyoncé rozjela úžasnou show na Super Bowlu, kam si pozvala Kelly Rowland a Michelle Wiliams z Destiny’s Child. Podruhé tady vystupovala v roce 2016 ještě s Bruno Marsem a ColdplayFoto: Profimedia.cz

2014: Facka ve výtahu

Velké drama na Met Gala aneb akce, kde ve výtahu dostal Jay-Z (51) facku od Solange (35), sestry Beyoncé. Údajně to bylo proto, že vyšlo najevo, že její švagr podvedl svou ženu. Z nevěry se zpěvačka vyzpívává na albu Lemonade (2016). Rapper sám vydal album s názvem 4:44, kde se za nevěru omlouvá. Jejich příběh pak zakončuje album Everything is Love (2018), které vytvořili společně jako The Carters.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka na Met Gala v róbě GivenchyFoto: Profimedia.cz

2017: Budou to dvojčata

Jednou Beyoncé prohlásila, že před Jay-Z měla jen jediného přítele, od 13 do 17 let. V osmnácti potkala o 11 let staršího hudebníka a o rok později začali randit (okolo roku 2000). V 2008 se pak vzali a nyní mají už tři děti – zpěvačka v únoru 2017 oznámila, že čeká dvojčata, která pojmenovali Sir a Rumi. V roce 2019 dokonce obnovili svůj manželský slib.

Foto: Profimedia.cz

Fotka, která zobrazuje Beyoncé jako těhotnou bohyni, zbořila tehdy sociální sítě. Osm hodin po zveřejnění fotky snímek získal 6,6 milionu lajkůFoto: Profimedia.cz

2019: Lví král

Rodačka z Texasu je hudební aktivistkou a její písničky nesou čím dál tím více různá poselství – politická, feministická, často oslavuje i své kořeny, což má u fanoušků pochopitelně velký ohlas. Také si zkusila dabing a opět režii – loni fanoušky překvapila filmem Black is King, který doprovází album Lion King: The Gift z roku 2019.

Foto: Profimedia.cz

Beyoncé na premiéře Lvího krále (2019), ve kterém dabovala NaluFoto: Profimedia.cz

2021: Bude nová hudba?

Rozhovory dává velmi zřídka, po dlouhé době poskytla větší americkému Harper’s Bazaar. Prozradila, že v karanténě se uchylovala k beauty rituálům, nevyhnulo se jí ani přejídání. Nijak dramaticky to ovšem neřešila, na prvním místě je pro ni totiž především psychické zdraví, proto se odmítá zabývat kily a hlavně být na dietách. Mnohem důležitější podle ní je, s jakou náladou se ráno vzbudí. „Chce to jen poslouchat svoje tělo, ono vám říká vše, co potřebuje,“ říká zpěvačka.

Někdy je to jídlo, někdy více spánku, rozhodně mu ale prospívá poslouchat hudbu, nejlépe nějakou novinku od Beyoncé, kterou, jak prozradila, chystá! Špatnou zprávou je, že neřekla kdy, ale jak už je jejím zvykem, album vydá bez předchozího upozorňování.

Foto: Profimedia.cz

Na sociální sítě nepřídává příliš obsahu ze soukromí, ale soustředí se spíš na módní inspiraciFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám