Hlavní obsah

Krásnější pleť a kontury? Zkuste masáž gua shou a rollerem

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snadný způsob, jak si doma a bez skalpelu omladit pleť? Odpovědí je masáž kameny, ale ne jen tak ledajakými! Udělejte si v koupelně soukromé spa a rozmasírujte svaly i vrásky v obličeji pomocí minerálů.

Článek

K masáži obličeje můžete použít kámen gua sha nebo roller z růženínu či ametystu. Jak je jednou vyzkoušíte, stane se z toho závislost. Masáž pomocí nerostů je v současnosti velkým trendem, ve skutečnosti je to ale prastará čínská technika pro uvolnění svalů obličeje a rozproudění energie.

Síla minerálních kamenů

K čemu je taková masáž vlastně dobrá? Pomůže rozproudit krev a lymfu a uvolní proudění energie. Eliminuje váčky pod očima, zmírňuje napětí ve svalech, a tím působí proti vráskám. A v neposlední řadě zlepšuje vstřebávání pečující kosmetiky (sér či olejů).

Foto: almaje, Shutterstock.com

Zleva: masážní pomůcky s názvem roller a gua shaFoto: almaje, Shutterstock.com

Gua sha a roller

Gua sha je placatý kámen a může mít různý tvar – vykrojený, srdce, motýl nebo jen obyčejná menší placička. Roller má obvykle dva válečky různé velikosti. Můžete je najít v různých variantách z křišťálu, ametystu, jadeitu nebo růženínu a koupit je lze samostatně nebo v rámci kosmetických sad.

Masážní pomůcky vyrobené z těchto minerálních kamenů jsou trochu dražší, ale platíte za jejich léčivou sílu. Jen dávejte pozor, jsou křehké. Po každém použití byste je měli omýt vodou.

Kameny používejte vždy s nějakým pleťovým olejem nebo odličovačem na olejové bázi, případně sérem. Je potřeba, aby kámen po pokožce klouzal a vy si pleť nedrhnuli. Věnujte sami sobě trochu péče a relaxu a inspirujte se, jak rozmasírovat ztuhlé svaly obličeje a rozzářit pleť (ve videu).

Kde kameny koupit

Foto: archiv firem

Zleva: Masážní pomůcky z jadeitu face roller & gua sha Korika, 990 Kč, prodává Notino; Face roller z jadeitu, 890 Kč, prodává Gaia CrystalFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Masážní váleček z růženínu Sephora Collection, 590 Kč; Face roller s růženínem a masážní placičkou fluoritu, 890 Kč, prodává Yoga-dayFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Face roller a gua sha z ametystu Skinly, 1390 Kč; Face roller & gua sha set z aventurínu, 890 Kč, prodává Boho DesignFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Zleva: Sada pro domácí liftingové ošetření The Organic Pharmacy, 2072 Kč, prodává Aurio; Masážní placička z růženínu, 82 Kč, prodává BombastusFoto: archiv firem

Reklama

Načítám